AM REUŞIT! Prefectul a atacat în instanţă autorizaţia de construcţie de la Restaurantul FAMILIAL!

În urmă cu două zile (pe 26 august 2020), am atras atenţia Prefecturii Iaşi că „a uitat” să atace autorizaţia de construire de la Restaurantul FAMILIAL din cartierul Alexandru cel Bun, iar între timp a fost RADIATĂ societatea FAMILIAL RESTAURANT SA Iaşi (CUI/CIF: 7585972), cea care este/era beneficiar al lucrărilor – detalii AICI

Ieri, 27 august 2020, la Tribunalul Iaşi a fost înregistrat Dosarul nr.4027/99/2020, ce are ca obiect „anulare act administrativ – autorizaţie de construire” şi vizează pârâţii Primăria Municipilui Iaşi şi FAMILIAL RESTAURANT SA, reclamant fiind Prefectul Judeţului Iaşi. Chiar sunt curios să văd cum se va prezenta în instanţă „mortul” FAMILIAL RESTAURANT SA!

Întrucât am reclamat (şi ieri) faptul că se lucrează în continuare la FAMILIAL (la interior), prefectul Marian GRIGORAŞ mi-a comunicat astăzi-dimineaţă că va reveni cu un demers către Primăria Iaşi, „pentru a ne asigura că este respectată prevederea legală potrivit căreia, până la soluţionarea cauzei, actul administrativ atacat este suspendat de drept„.

Probabil că angajaţii municipalităţii sau cei ai Poliţiei Locale („comunitarii” lui Liviu ZANFIRESCU) încă nu s-au trezit… pentru că la ora 10 erau cel puţin doi oameni care lucrau la FAMILIAL. Şi ar mai fi de spus că, la etajul 3 sunt stocate mai multe materiale de construcţii, în special blocuri BCA, care probabil urmează a fi utilizate la ridicarea acelui nivel… în condiţiile în care autorizaţia prevede maxim P+2.

Scriu despre acest subiect (care a mai fost tratat şi de 7IASI.ro) şi trimit sesizări la diverse instituţii de aproape 6 luni, iar atacarea în justiţie a autorizaţiei de construiere este o (primă) victorie. Dacă se mai deschide şi măcar un dosar penal… înseamnă că nu am muncit degeaba!

CITIŢI ŞI:
Alo, Prefectura Iaşi?! Firma cu autorizaţia dubioasă de la Restaurantul FAMILIAL a fost RADIATĂ… dar lucrările continuă