Aşteptarea a luat sfârşit! AQUA PARK-ul din Neamţ a intrat în insolvenţă; administratorul judiciar este din Târgu Mureş

Pe 1 martie 2018, Tribunalul Neamţ a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva AQUA PARK BLUE EDEN SA Vadurele (CUI: 26803054), societatea care se laudă că deţine „singurul Aqua Park din regiunea Moldovei„, şi astfel a oficializat eşecul unui proiect derulat de primăria lui Ion ROTARU (66 de ani) în combinaţie (parteneriat public-privat) cu firme ale unor şmecheri din Neamţ, cel puţin unul dintre aceştia fiind condamnat într-un dosar de evaziune fiscală.

Instanţa nemţeană a fost foarte grijulie cu debitoarea şi, la primul termen de judecată (din 14 februarie 2018), a pronunţat o amânare de două săptămâni… timp în care AQUA PARK BLUE EDEN SA să depună la Dosarul nr.249/103/2018 documentele pe care trebuia să le prezinte de la bun început. Apoi, tot Tribunalul Neamţ a dispus „suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor societăţii AQUA PARK BLUE EDEN SA până la pronunţarea hotărârii cu privire la cererea de deschidere a procedurii insolvenţei, ce face obiectul dosarului nr. 249/103/2018 al Tribunalului Neamţ”.

În cadrul procedurii generale de insolvenţă, atribuţiile de administrator judiciar provizoriu vor fi îndeplinite de practicianul HODOŞ BUSINESS RECOVERY SPRL din Târgu Mureş, iar termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 17 aprilie 2018, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe data de 14 mai 2018.

Sentinţa de deschidere a insolvenţei a fost pronunţată pe 1 martie 2018, dar a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată abia astăzi, 3 martie 2018. Dacă vă întrebaţi „de ce aşa de greu?„, să ştiţi că există o posibilă explicaţie: nu a vrut instanţa să-i strice dispoziţia lui Ion ROTARU, care ieri a avut o sărbătoare în familie: fiica Ana Laura OPREA a împlinit 45 de ani. Şi cum avea să-i spună fetei că firma la care lucrează (aşa se laudă pe FB) a intrat în insolvenţă?!

Şi dacă tot suntem la capitolul mişto-uri, nu pot să nu remarc sprijinul pe care unele publicaţii online îl acordă „singurului Aqua Park din regiunea Moldovei”, în sensul că rulează în continuare bannere publicitare pentru acest obiectiv turistic. Singura problemă este că banner-ele respective promovează… un site suspendat – probabil pentru neplata hostingului! (sursa foto: romania-turistica.ro)

CITIŢI ŞI:
AM AVUT DREPTATE! Cesiunea acţiunilor AQUA PARK încheiată între MOLDOCOR-ul lui MIHAI BĂTRÂNU şi firma primăriei lui ION ROTARU a fost ILEGALĂ