Consiliul Concurenţei nu ştie cum se numeşte firma care va prelua PRIMA TV… dar îi dă nişte limbi „mogulului” TOMŞA; datoriile la stat ale televiziunii au crescut cu 12,75 milioane lei; potenţialul cumpărător nu a avut venituri în ultimii doi ani

UPDATE:
ADRIAN TOMŞA susţine că a achitat toate datoriile la stat acumulate de PRIMA TV

La finalul lunii trecut, Consiliul Concurenţei a anunţat că „a autorizat tranzacţia prin care CLEVER MEDIA TRANSILVANIA SRL preia postul de televiziune Prima TV de la Prima Broadcasting SRL, companie aflată în reorganizare” – AICI.

Instituţia condusă de Bogdan-Marius CHIRIŢIOIU a considerat că trebuie să dea nişte limbi zemoase unui „mogul TV” şi a plusat:

CLEVER MEDIA TRANSILVANIA SRL este o companie ce aparţine grupului deţinut de domnul Adrian Tomşa, care deţine mai multe investiţii în România printre care canalele TV Look (Look Plus şi Look Sport), AgroTV şi Profit.ro, dar şi paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica, Agrotv şi Profit.ro

În România nu există nicio firmă cu numele CLEVER MEDIA TRANSILVANIA SRL (plus că PRIMA BROADCASTING SRL este, de fapt, PRIMA BROADCASTING GROUP SRL), iar societatea care şi-a manifestat intenţia de a prelua PRIMA TV (doar licenţa, NU şi datoriile!) se numeşte CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 18239966), iar anterior a mai avut 5 denumiri: AMPRENTA PR SRL, PR VISION SRL, SOMEŞ TV SRL, CLEVER BUSINESS MEDIA SRL şi CLEVER BUSINESS TELEKOM SRL. Nicio scuză pentru Consiliul Concurenţei cu varianta CLEVER MEDIA TRANSILVANIA SRL!

Înfiinţată în decembie 2005, „marea companie” CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL nu a avut venituri în ultimii doi ani (2018 şi 2019) şi a raportat doar cheltuieli şi, implicit, pierderi. La 31 decembrie 2019, înregistra datorii de 178.486 lei şi capitaluri proprii negative, de -155.638 lei.


CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL – rezultate financiare 2019

În acte, CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL este deţinută de Gheorghe Adrian TOMŞA (foto) – 65%, CLEVER MEDIA NETWORK SRL (CUI/CIF: 30863569) – 25% şi Maria NICOARĂ (67 de ani) – 10%… cu menţiunea că structura asociaţilor s-a modificat în iulie 2020, după ce Consiliul Concurenţei demarase analiza privind preluarea PRIMA TV, anterior TOMŞA fiind unic asociat.

CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL îi are ca administratori pe Tudor Mircea POP şi Sorin-Emil LĂPUŞAN, acesta din urmă fiind numit în funcţie la începutul acestui an, atunci când s-a schimbat (ultima oară) numele societăţii (din CLEVER BUSINESS TELEKOM SRL)

Fiscul va bifa o ţeapă de 12,75 milioane lei… după ce AAAS a pierdut 24 milioane dolari

Vânzarea PRIMA TV în această formă este o golănie (nu chiar cât REALITATEA TV!) care merită un articol separat (sau mai multe), aşa că rămâne pentru zilele viitoare. Totuşi, nu mă pot abţine să nu vă spun că Fiscul a cerut falimentul PRIMA BROADCASTING GROUP SRL Bucureşti (CUI/CIF: 4747298), societatea care deţine licenţa, încă din decembrie 2018… iar ofertele lui TOMŞA (aceasta este a doua) au avut darul de a tergiversa trecerea la faliment. Sau de a justifica pasivitatea Fiscului!

La deschiderea procedurii de insolvenţă (19 august 2015), PRIMA BROADCASTING GROUP SRL avea datorii la stat de aproximativ 520.000 lei… în condiţiile în care AUTORITATEA PENTRU ADMINISTRAREA ACTIVELOR STATULUI (AAAS) s-a lăsat ţepuită de 24 milioane dolari – detalii AICI.

La 30 aprilie 2020, conform celui mai recent raport de activitate al administratorului judiciar, PRIMA BROADCASTING GROUP SRL înregistra obligaţii restante la bugetele de stat în valoare de 14.446.648 lei şi avea o „cerere de restituire a TVA-ului în suma de 1.176.618 lei”… care ar putea diminua datoriile la 13.270.030 lei.

Altfel spus, în perioada de observaţie şi reorganizare judiciară, datoriile PRIMA TV către bugetele de stat au crescut cu cel puţin 12,75 milioane lei. Cu toate acestea, nu s-a trecut la faliment… iar PRIMA BROADCASTING GROUP SRL nici măcar nu apare pe lista restanţierilor de pe site-ul ANAF. Iar prin această dubioasă variantă de preluare de către firma deţinută în acte de Gheorghe Adrian TOMŞA sunt şanse mari ca Fiscul să nu mai recupereze aceşti bani! (sursa foto: monitorulcj.ro)

CITIŢI ŞI:
PRIMA TV: datorii certe de 106,73 milioane lei; Pupăză are de recuperat un milion de lei, iar Huidu – 3,7 milioane lei; statul, prin AAAS, a luat o ţeapă de 24 milioane USD