Din iunie 2018, firma lui GIUREA are datorii la stat de peste 5 milioane lei; Fiscul nu a făcut nimic… nici accesoriile nu le-a mai actualizat din decembrie 2018!

Viorel-Vică GIUREA (foto) este artizanul ţepei de 69 milioane lei trasă de AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL Fundeni (CUI: 15574770) şi de mai bine de doi ani este „condamnat” să restituie suma de 6.451.728,30 lei, bani încasaţi incorect/ilegal (ca să nu spun „sustraşi”). Până la începutul lunii octombrie 2022, nu s-a recuperat niciun leu din această sumă – detalii AICI.

Pe lângă această realizare, GIUREA se mai poate lăuda că deţine o firmă cu imense datorii la stat… de care nu se interesează nimeni. Este vorba de AUTOMOTIVE DIVISION SRL Fundeni (CUI/CIF: 31462174), la care Viorel-Vică GIUREA este unic asociat şi administrator.

Acest agent economic figurează pe site-ul ANAF cu menţiunea „Insolvabil” începând cu raportarea trimestrială valabilă pentru 30 septembrie 2019, adică de mai bine de trei ani. Cu toate acestea, AJFP Ilfov nu a cerut insolvenţa debitoarei.

A avut un astfel de demers în august 2018, dar solicitarea a fost respinsă de Tribunalul Ilfov, iar sentinţa a fost confirmată (prin respingerea apelului) de Curtea de Apel Bucureşti (în aprilie 2019) – Dosarul nr.2085/93/2018. Motivarea instanţei sugerează că Fiscul ilfovean ori este incapabil… ori ticălos, din moment ce „nu a depus la dosar nici un titlu de creanţă cu privire la creanţele invocate respectiv deciziile de impunere emise de ANAF”.

Începând cu raportarea pentru 30 septembrie 2020, AUTOMOTIVE DIVISION SRL a figurat cu obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 5.435.056 lei, situaţie valabilă şi la 30 septembrie 2022… dar demn de semnalat este faptul că Fiscul nu a mai recalculat/indexat accesoriile (dobânzi şi penalităţi) din 31 decembrie 2018! De 4 ani, în condiţiile în care pentru alte firme sunt actualizate (majorate) trimestrial. Iar AUTOMOTIVE DIVISION SRL are datorii la stat de peste 5 milioane lei din iunie 2018.

Nu ştiu să răspund la întrebarea «De ce AJFP Ilfov procedează aşa?», dar – pentru că nu cred că este în regulă – voi solicita un răspuns de la conducerea ANAF… poate şi de la alte instituţii!

CITIŢI ŞI:
AUTO SOFT SERVICE ROŢI: În mai bine de doi ani de când sentinţele sunt definitive, lichidatorul judiciar RTZ nu a recuperat niciun leu din suma de 15,86 milioane lei „sustrasă” de asociaţii Viorel-Vică GIUREA şi Marius-Cătălin BANEA; firma este în faliment de 6 ani, ţeapa totală se ridică la 69 milioane lei, iar principalii „sponsori” sunt CONTINENTAL, GOODYEAR, MICHELIN şi PIRELLI (documente ataşate)