DINAMIC 92 DISTRIBUTION a cerut insolvenţa NERA CAROSERII

NERA CAROSERII SRL (CUI: 32581432) a fost înfiinţată în decembrie 2013 de către Marius PIŢIGOI-MIHUŢ şi Eugen Daniel CIOLAN, având ca obiect principal de activitate „fabricarea autovehiculelor de transport rutier” (Cod CAEN 2910). În luna iulie 2014, Marius PIŢIGOI-MIHUŢ s-a retras din firmă, şi în locul lui a intrat Mihaela CIOLAN, iar funcţia de administrator a fost preluată de Eugen Daniel CIOLAN. În aprilei 2016, Mihaela CIOLAN a devenit unic asociat, dar ceea ce trebuie reţinut este că „masculul” CIOLAN a îndeplinit atribuţii de administrator în ultimii 4 ani.

Cifra de afaceri a înregistrat fluctuaţii foarte mari de la un an la altul, valoarea consemnată în 2017 fiind de 16,16 milioane lei. Pentru a afacere de o asemenea valoare, este surprinzător că, în special anul acesta, NERA CAROSERII SRL a fost dată în judecată de mai mulţi creditori pentru sume de câteva mii de lei, ceea ce sugerează că situaţia financiară a firmei administrate de Eugen Daniel CIOLAN s-a înrăutăţit semnificativ în perioada scursă din acest an.

Această presupunere este susţinută şi de faptul că societatea a fost raportată anul acesta la Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP) cu 8 bilete la ordin refuzate la plată (celelalte două sunt mai vechi, din 2017, respectiv 2015), iar ultimele două incidente – din 23 aprilie 2018 şi 25 iulie 2018 – poartă menţiunea „poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului„.

Probabil în încercarea de a fenta (măcar temporar) creditorii, firma şi-a schimbat sediul social în Bucureşti, dar această mişcare nu a avut darul de a încurca creditorul DINAMIC 92 DISTRIBUTION SRL Piatra Neamţ (CUI: 2045181), care pe 23 iulie 2018 a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva NERA CAROSERII SRL, demers ce a dus la constituirea Dosarului nr.1911/93/2018, pentru care nu a fost anunţat/stabilit primul termen de judecată.

Conform Legii 85/2014, cererea de insolvenţă se depune la tribunalul „în a cărui circumscripţie debitorul şi-a avut sediul social/profesional cel puţin 6 luni anterior datei sesizării instanţei„, ceea ce înseamnă că solicitarea DINAMIC 92 DISTRIBUTION SRL a fost depusă corect.

Partea proastă pentru creditoare este că instanţa ilfoveană judecă foarte greu dosarele de acest tip. De exemplu, cereri depuse la jumătatea lunii iunie 2018 au primit termen în noiembrie 2018, ceea ce însemnă că DINAMIC 92 DISTRIBUTION SRL se poate considera norocoasă dacă dosarul va primi termen… anul acesta! (sursa foto: facebook.com/NeraCaroseriiSRL)