DIPLO CARE: Insolvenţă la „Nevasta Mofturoasă”; firma deţinută în acte de MORUZI (soţia „condamnatului” IEKEL) a împrumutat 400.000 lei de la MASGRAS… bani care nu apar în raportările financiare; cu doar doi angajaţi, societatea ieşeană a produs şi vândut mâncare de 2,75 milioane lei… inclusiv unor unităţi de învăţământ (document ataşat)

Societatea DIPLO CARE SRL Iaşi (CUI/CIF: 40307757) a fost înfiinţată în decembrie 2018, de către Ioana-Cristina MORUZI (foto) şi a declarat că va derula „activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure” (Cod CAEN: 8730).

Conform site-ului nevastamofturoasa.ro, DIPLO CARE SRL prepară „mâncare autentică moldovenească”… livrată clienţilor doar la domiciliu (catering). Mai mult, acest agent economic s-a ocupat de „pregătirea, prepararea şi livrarea zilnică a pachetului alimentar pentru preşcolarii şi elevii Şcolii Şcheia, com. Al.I.Cuza, jud. Iaşi, în perioada desfăşurarii activităţii didactice până la sfârşitul semestrului II, an şcolar 2021- 2022″ – contract de 111.857,20 lei (detalii AICI). Cu doar doi angajaţi, numărul mediu raportat în 2020 şi 2021!

Pe data de 8 noiembrie 2022, firma deţinută în acte de Ioana-Cristina MORUZI a intrat în insolvenţă, la cererea creditorilor Adelina Loredana MASGRAS şi Daniel Cătălin MASGRAS, persoane fizice care au împrumutat DIPLO CARE SRL cu aproximativ 400.000 leiîn anul 2019. Şi aici apare primul semn de întrebare!

Conform bilanţurilor publice, DIPLO CARE SRL a declarat pentru finalul anului 2019 datorii totale de 26.942 lei şi de 34.041 lei pentru 31 decembrie 2020, cu menţiunea că cifra de afaceri din 2020 a fost de 2.749.100 lei. De ce nu apar în aceste bilanţuri restanţele financiare către cei doi MASGRAS (recunoscute de debitoare în cadrul procesului de insolvenţă)?

A doua problemă/întrebare legată de acest agent economic este următoarea: cine este patronul/administratorul „de facto”? În sentinţa privind deschiderea procedurii de insolvenţă apare următoarea poveste hilară:

Persoana care a venit la biroul avocatului pentru a încheia contractul de asistenţă juridică şi găsirea apărărilor a fost doamna administrator MORUZI Cristina. La momentul la care avocatul a adus la cunoştinţa acesteia soluţia instanţei cu privire la cererea de cauţiune s-a nimerit ca în maşină cu aceasta să se găsească şi soţul ei, domnul IEKEL Andrei Cristian.

Andrei Cristian IEKEL nu este altcineva decât persoană găsită vinovată pentru falimentul MARCO REALI JUNIOR SRL Iaşi (CUI/CIF: 29252235)… cu o sentinţă de atragere a răspunderii personale „în valoare” de 3,67 milioane lei – detalii AICI. Şi nu este singura „reuşită” a lui IEKEL.

Revenind la DIPLO CARE SRL: în cadrul procedurii generale de insolvenţă, practicianul BB&A INSOLVENZPRAXIS SPRL va îndeplini atribuţiile de administrator judiciar provizoriu, iar data de 23 decembrie 2022 este termenul limită pentru înscrierea la masa credală.

  • NOTĂ:
    Ţinând cont de aspectele menţionate şi de alte ciudăţenii din raportările financiare, consider că se impune sesizarea Fiscului, chiar şi a Direcţiei ANTIFRAUDĂ.

DOCUMENT ATAŞAT:
DIPLO CARE SRL – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

CITIŢI ŞI:
Înainte ca firma să treacă la faliment, Andrei Cristian IEKEL a fost „condamnat” să plătească datoriile MARCO REALI JUNIOR… de 3,67 milioane lei