Societatea CONSTRUCŢII SA Sibiu (CUI/CIF: 799324) a intrat în insolvenţă (oficial la propria cerere) pe data de 3 decembrie 2021, după ce a dat-o în bară cu procedura (a se citi şmenul) de concordat preventiv, iar până acum nu s-a reuşit numirea unui administrator judiciar (definitiv), cel provizoriu refuzând să reconvoace Adunarea Creditorilor care să supună la vot infirmarea/confirmarea sa în funcţie.
De ce procedează astfel practicianul CITR Filiala Cluj SPRL (Raluca CIORTEA)? Probabil pentru că realizează că sunt şanse mari să nu fie confirmat în funcţie şi astfel ratează obiectivele stabilite în urma înţelegerii/asocierii – încă de la concordatul preventiv – cu (gruparea) HOMAN.
În ceea ce unii numesc „scenariul securiştilor” (de devalizare a companiei) pare a se încadra şi recentul demers al CITR de a convoca – în plină perioadă de vacanţe şi foarte în scurt – şedinţa Comitetului Creditorilor, cu următoarea ordine de zi:
Prezentarea şi aprobarea propunerii administratorului special de valorificare a întregului activ „Imobil Lot 2 (perimetrul 1+2), având nr. cadastral/CF nr. 125901, în suprafaţă de 34.000 mp, compus din teren + construcţii” aflat în patrimoniul societăţii CONSTRUCŢII SA
Anunţată în BPI pe 19 august 2022, şedinţa este convocată pentru data de 26 august 2022, ora 13:00, la sediul din Cluj-Napoca al aşa-zişilor specialişti în insolvenţe.
După cum se poate vedea în convocator, este vorba de o propunere a administratorului special, adică a lui Ioan Adrian HOMAN (foto), cel cunoscut la nivel local ca «directorul moldovean cu mai multă puşcărie (condamnări) decât şcoală»… şi nu cred că a verificat CITR (nici nu are interes) dacă au fost soluţionate toate procesele (contestaţiile) care vizează numirea acestui individ în funcţia de administrator special.
Interesant este faptul că, în urmă cu câteva zile, Ioan Adrian HOMAN („Gaia”) spunea într-o publicaţie locală că «nu a fost înştiinţat oficial de către Primăria Sibiu asupra intenţiei de achiziţie» (a Fabricii de Cultură şi a unui teren aferent)… dar susţinea că «asupra lui sunt exercitate presiuni să vândă bunurile sub preţul pieţei» (aici). Dacă nu ai nicio ofertă, cine te preseză… şi de ce nu te adresezi procurorilor?!
Conform zvonurilor din piaţă, „Imobil Lot 2 (perimetrul 1+2)” urmează a fi achiziţionat de o firmă/persoană din anturajul lui HOMAN, eventual şi al „complicelui” CITR, urmând că apoi să fie revândut – pe bucăţi şi la preţuri mult mai mari – primăriei şi/sau altor investitori.
Ţinând cont că o tentativă anterioară de vânzare a «imobilulului (teren + construcţie) care face obiectul contractului de închiriere comercială nr.667/24.02.2015 încheiat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu» a fost respinsă de Comitetul Creditorilor, se pune întrebarea… cu cine s-a dat la pace între timp? Din Comitetul Creditorilor fac parte (surprinzător pentru o insolvenţă atât de mare) doar 3 membri: AJFP Sibiu, BCR şi BCR LEASING. Parcă era o vorbă… toamna se (re)numără infractorii!