EAST BRIDGE ESTATE: O nouă ţeapă a evreului Haim TZUTZIASHVILI… individ cu 8 falimente la activ; firma vinde produse din canabis şi are datorii la stat de 9,9 milioane lei… dar intrarea în insolvenţă s-a produs ca urmare a cererilor depuse de alţi creditori

Societatea EAST BRIDGE ESTATE SRL (CUI/CIF: 40084671) a intrat în insolvenţă pe data de 14 noiembrie 2023, oficial la cererea creditorului MEDIPLUS SOLUTIONS SRL Bucureşti (CUI/CIF: 33301000, administrator Silviu Ioan MITROI), conform deciziei Tribunalului Ilfov în Dosarul nr.922/93/2023 (deschis pe 9 aprilie 2023).

În cadrul procedurii generale, practicianul DT RESTRUCTURING SPRL va îndeplini atribuţiile de administrator judiciar provizoriu, iar data de 29 decembrie 2023 este termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor.

EAST BRIDGE ESTATE SRL a fost înfiinţată în octombrie 2018 de către evreul Haim TZUTZIASHVILI (foto), cu sediul social iniţial în Afumaţi (mutat anul acesta în Capitală), şi urma să se ocupe de „cultivarea condimentelor, plantelor aromatice, medicinale şi a plantelor de uz farmaceutic”.

În realitate, firma comercializează produse pe bază de canabis, prin intermediul magazinului online canabio.ro, dar are şi cel puţin un magazin/stand într-un mall din Bucureşti, demn de semnalat fiind faptul că, în 2020, cu doar 3 angajaţi, a reuşit vânzări de 50 milioane lei… şi a încheiat exerciţiul financiar cu pierderi de 3.443.986 lei.

Pe 1 martie 2021, după prima apariţie pe „lista datornicilor” (probabil în urma unui control al Fiscului), Haim TZUTZIASHVILI a renunţat la calitatea de administrator, iar funcţia a fost preluată de Vasile STAN, individ implicat în ţeapa/falimentul FRESCO VERDE (detalii AICI).

La ora actuală (la 30 septembrie 2023, mai exact), EAST BRIDGE ESTATE SRL figurează în evidenţele ANAF cu datorii la stat de 9.908.253… dar Fiscul nu are nicio problemă în a tolera un mare datornic precum Haim TZUTZIASHVILI, „om de afaceri” care a reuşit să îngroape – prin faliment – 8 firme, iar la 7 dintre acestea a fost administrator. Câteva s-au remarcat şi prin emiterea de cecuri şi/sau bilete la ordin fără acoperire – detalii AICI.

Pentru că legislaţia şi mai ales instituţile noastre sunt foarte îngăduitoare cu aşa-zişii investitori străini, ţeparul evreu Haim TZUTZIASHVILI s-a ales cu o singură sentinţă de atragere a răspunderii personale… abia la al 8-lea faliment – detalii AICI.

Mai exact, Tribunalul Bucureşti „l-a condamnat” la plata sumei de 194.529 lei, reprezentând datoriile acumulate de ESSENZA IMPEX SRL către bugetul de stat, DGRFP Bucureşti (AFP Sector 3) fiind creditorul care a îndrăznit să formuleze cererea de atragere a răspunderii personale – Dosarul asociat nr.42665/3/2016/a1.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.922/93/2023, al debitoarei EAST BRIDGE ESTATE SRL, este programat pe 4 aprilie 2024.

CITIŢI ŞI:
FRESCO VERDE DISTRIBUTION & LOGISTICS: Ţeapă pusă în cârca lui ZUZIASHVILI… deşi datoriile sunt de pe vremea administratorului Vasile STAN; magazinul online a fost mutat pe FRESCO VERDE FLOWERS… firmă care a adunat pierderi de 2,11 milioane lei în 3 ani