Fiscul a sesizat „organele judiciare” cu privire la abaterile lichidatorului Monica Gabriela BUTNARU

În luna septembrie a anului trecut am publicat articolul «GREEN INSURANCE: Al doilea „furt” pe care încearcă să-l acopere lichidatorul Monica Gabriela BUTNARU»… după care am sesizat Fiscul (DGRFP Galaţi) şi judecătorul sindic care se ocupa de Dosarul de faliment nr.3284/121/2019. (La ANTIFRAUDĂ Constanţa nu mai trimit petiţii, că „şe şteg la fund cu ele”!) Anterior, îi semnalasem practicianului problemele de la GREEN INSURANCE… iar reacţia a fost de a întocmi „Raport privind propunerea de închidere a procedurii”. Desigur, în dorinţa de a „îngropa” cât mai repede problemele de la firma deţinută şi administrată de Oana MIRICĂ (fostă COŞEREANU).

Pe 5 decembrie 2019, şeful AJFP Galaţi (de atunci, cred că l-au schimbat între timp), Cristian MIRICĂ, îmi comunică faptul că „a fost aprobat termenul de prelungire a rezolvării petiţiei cu 15 zile”, astfel că răspunsul instituţiei a venit pe 19 decembrie 2019… la două zile după ce judecătorul sindic Magdalena HANU a dispus închiderea procedurii de faliment şi radierea societăţii GREEN INSURANCE!

În răspunsul la petiţie, semnat de Cristian MIRICĂ, se spune că „la data de 19.11.2019 o echipă de inspecţie fiscală a luat legătura telefonic cu administratorul lichidator BUTNARU C. Monica Gabriela, care a fost informată de controlul inopinat ce urmează să se desfăşoare la societatea GREEN INSURANCE SRL – CUI 34462772, solicitându-i să se prezinte la sediul AJFP Galaţi cu registrul unic de control şi documentele financiar contabile”. Sunt convins că Fiscul a demarat acest control doar ca urmare a „bombardamentului” la care am suspus DGRFP Galaţi cu petiţiile privind activitatea acestei individe!

Monica Gabriela BUTNARU nu a dat curs invitaţiei Fiscului „şi nici nu a mai răspuns la telefon„. Echipa de inspecţie fiscală s-a deplasat la sediul GREEN INSURANCE SRL şi la sediul lichidatorului… „unde nu a răspuns nimeni„.
AJFP Galaţi a transmis şi prin poştă o invitaţie către lichidator de a se prezenta la sediul instituţiei cu registrul unic de control şi documentele financiar contabile. Monica Gabriela BUTNARU a semnat de primire… dar nu s-a prezentat la AJFP Galaţi.

Considerând că BUTNARU nu a respectat prevederile Codului de procedură fiscală, „organul de inspecţie fiscală a sesizat organele judiciare competente (Parchet sau „Poliţie Economică” – n.r.) cu privire la refuzul lichidatorului de a pune la dipoziţie documentele solicitate„.

Pe 17 decembrie 2019, ziua în care a fost închisă procedura de faliment, lichidatorul a catadicsit să informeze Fiscul că „nu deţine documentele financiar contabile ale firmei, notificările către administratorul societăţii rămânând fără răspuns”. Şi cu asta crede că „s-a spălat pe mâini” şi a închis definitiv subiectul GREEN INSURANCE SRL. Fără să iau în calcul sesizarea Fiscului către „organele judiciare competente”, aş pune pariu că afacerea GREEN INSURANCE SRL nu e îngropată definitiv! (sursa foto: walkterbeaconlab.com)

CITIŢI ŞI:
Cum îngropi un broker de asigurări după ce ai sustras banii din firmă? Apelezi la un lichidator cu experienţă în astfel de operaţiuni!

Lichidatorul Monica Gabriela BUTNARU încearcă să acopere un „furt” de 1,7 milioane lei