GEEA REZIDENT: Debitoarea a prezentat în instanţă alte rezultate financiare decât cele de la Fisc; deşi a fost sesizat de SUPERVIZOR.ro, lichidatorul judiciar Emilia SANDU nu explică dispariţia lichidităţilor de peste un milion de lei… şi susţine că sexagenara Viorela TACOI a împrumutat firma cu 460.137 lei

GEEA REZIDENT SRL Bucureşti (CUI/CIF: 39835635) a intrat direct în faliment (la propria cerere), conform deciziei pronunţate de Tribunalul Bucureşti pe data de 28 iunie 2022 – Dosarul nr.16589/3/2022.

Demersul firmei – la care unic asociat şi administrator a fost încă de la înfiinţare Andreea Marilena TACOI – de a solicita aplicarea Legii 85/2014 este dubios pentru că a încheiat anul 2021 cu datorii de 157.615 lei şi 1.374.238 lei în casă şi conturi la bănci… acestea fiind sumele care apar în bilanțul public.

Am atras atenţia lichidatorului judiciar provizoriu CII SANDU EMILIA, practicianul propus de debitoare şi care s-a mai ocupat de nişte falimente ale familiei TACOI (are experiență în domeniu!)… şi a spus că o să verifice.

În Raportul privind cauzele falimentului, practicianul prezintă alte rezultate financiare decât cele din bilanţurile publice, iar într-un alt raport susţine că debitoarea i-ar fi comunicat că „a existat o eroare la transmiterea către organul fiscal, bilanţul real fiind cel predat la dosarul cauzei şi la lichidator”! Dacă ar fi aşa, GEEA REZIDENT SRL avea obligaţia să depună rectificarea şi la Fisc.

Pe lângă mânăreala cu datele financiare, GEEA REZIDENT SRL a inventat şi o creanţă de 460.137 lei, ca fiind a sexagenarei Viorela TACOI (foto), mama patroanei. Interesant este că documentele pentru această creanţă au fost depuse în penultima zi din perioada stabilită de instanţă… iar suma este „atât cât trebuie” pentru ca Fiscul, înscris la masa credală cu 160.977 lei, să nu mai poată formula cerere de atragere a răspunderii.

Dacă chiar ar vrea să rezolve ceva, Fiscul ar putea să verifice veniturile declarate ale acestei individe şi să apeleze la „Spălarea Banilor”. Până una-alta, am sesizat eu AFP Sector 5 cu privire „bilanţurile duble”!

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.16589/3/2022, al debitoarei GEEA REZIDENT SRL, este programat pe 22 noiembrie 2022. (sursa foto: facebook.com/viorela.tacoi)