GREEN INSURANCE: Al doilea „furt” pe care încearcă să-l acopere lichidatorul Monica Gabriela BUTNARU

GREEN INSURANCE SRL Galaţi (CUI/CIF: 34462772) a fost înfiinţată în mai 2015, de către Oana COŞEREANU, devenită ulterior Oana MIRICĂ, şi Sorin-Marian ZAHARIA, cu menţiunea că doar COŞEREANU a avut atribuţii de administrator, şi urma să presteze „activităţi ale agenţilor şi broker-ilor de asigurări, doar activitatea de asistent în brokeraj” (Cod CAEN: 6622).

În 2015 şi 2016 a obţinut profituri impresionante, reprezentâmd peste 95% din cifra de afaceri, în 2017 activitatea s-a redus semnificativ, dar exerciţiul financiar a fost încheiat tot pe plus, în timp ce pentru anul trecut au fost raportate doar cheltuieli de 2.467 lei.

Ceea ce trebuie reţinut este că GREEN INSURANCE SRL a încheiat anul 2018 fără datorii şi cu 451.464 lei în „casă şi conturila bănci”… iar Sorin-Marian ZAHARIA s-a retras din firmă în luna iulie 2019 şi Oana MIRICĂ a devenit unic asociat… şi a rămas unic administrator
Pe 1 august 2019, GREEN INSURANCE SRL s-a cerut direct în faliment, susţinând în documentaţia depusă la Dosarul nr.3284/121/2019 că „activitatea nefiind profitabilă, veniturile obţinute au devenit insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor, iar societatea înregistrează faţa de creditorul Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Galaţi, datorii în suma de 40.727 lei şi faţă de creditorul MIRICĂ Oana suma de 98.500 lei, datorii care însumate reprezintă 139.227 lei„.

Debitoarea a mai aratat că „nu deţine în patrimoniu mijloace fixe ce ar putea fi valorificate şi nu are nici disponibilităţi băneşti” şi a solicitat ca în funcţia de lichidator judiciar provizoriu să fie desemnat practicianul C.I.I. BUTNARU MONICA GABRIELA.

Demn de semnalat este faptul că Monica Gabriela BUTNARU şi Oana MIRICĂ sunt cunoştinţe mai vechi… de la falimentul ONE CALL SERVICES SRL Galaţi (CUI/CIF: 26451080), o golănie de peste 200.000 lei despre care am scris AICI.

Ca şi în cazurile CALL SERVICES SRL şi WHITE INSURANCE SRL Galaţi (CUI/CIF: 34462780) – detalii AICI, lichidatorul Monica Gabriela BUTNARU întocmeşte un aşa-zis „Raport privind cauzele insolvenţei” de câteva rânduri, în care pune că „nu există premisele angajării răspunderii administratorului statutar şi că acestuia nu-i este imputabilă starea de insolvenţă”… fără să pomenească nimic de disponibilităţile de 451.464 lei.

Ca şi în cazul golăniei WHITE INSURANCE SRL, am transmis lichidatorului un mail prin care i-am semnalat problemele menţionate mai sus… dar nu am primit niciun răspuns. Sper ca Monica Gabriela BUTNARU să fie mai comunicativă cu instituţiile statului şi cu judecătorul sindic! (sursa foto: walkterbeaconlab.com)

CITIŢI ŞI:
Cum îngropi un broker de asigurări după ce ai sustras banii din firmă? Apelezi la un lichidator cu experienţă în astfel de operaţiuni!

Lichidatorul Monica Gabriela BUTNARU încearcă să acopere un „furt” de 1,7 milioane lei