Hai că se poate! SUPERVIZOR.ro a sesizat ANI… iar UAIC a fost obligată să publice declaraţiile de avere ale conducerii

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a făcut un obicei foarte prost din a nu publica declaraţiile de avere şi de interese ale conducerii, deşi legea spune foarte clar:

declaraţiile de avere şi de interese vor fi publicate pe site-ul instituţiei angajatoare (sau la avizierul acesteia, în lipsa unei pagini web), precum şi pe portalul declaraţiilor de avere şi de interese ce funcţionează pe site-ul ANI (integritate.eu)

Pe 8 iulie 2020 am transmis o petiţie către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) prin care am reclamat această situaţie şi am solicitat instituţiei să oblige Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi să posteze pe site-ul propriu şi să transmită la ANI (în vederea postării pe site-ul integritate.eu) declaraţiile de avere şi de interese ale persoanelor care trebuie să depună astfel de documente.

Şi iată că au apărut declaraţiile de avere şi interese pentru rector, prorectori, decani, prodecani… până la directori de departament – AICI. Despre cea mai aşteptată, a rectorului Tudorel TOADER (foto), am scris AICI.

Din păcate, au fost postate doar declaraţiile din 2020, nu pe ultimii 5 ani… aşa cum am solicitat. O să revin cu o nouă petiţie la ANI!

După ANTIBIOTICE SA Iaşi, UAIC este a doua entitate de stat obligată să publice/posteze declaraţiile de avere ca urmare a unei petiţii SUPERVIZOR.ro… ceea ce reprezintă un semnal încurajator pentru cei care au de gând să formuleze astfel de sesizări. (sursa foto: capital.ro)

AICI puteţi accesa declaraţiile de avere şi de interese de la UAIC

CITIŢI ŞI
Am reuşit! ANTIBIOTICE a postat pe site-ul companiei declaraţiile de avere ale membrilor CA din ultimii 5 ani