IAŞI TV LIFE – sentinţa de intrare în insolvenţă; TEHNOTON revendică 61.000 lei; eu cred că Maricel POPA va prelua această televiziune!

Firma IAŞI TV LIFE SRL Iaşi (CUI: 1969354), care deţine licenţa pentru televiziunea locală IAŞI TV LIFE, a intrat în insolvenţă… ca urmare a faptului că a ţepuit un telespectator. Am scris despre asta AICI, nu insist.

A fost publicată sentinţa de deschidere a procedurii de insolvenţă. Ne-a explicat instanţa de ce consideră că firma IAŞI TV LIFE SRL Iaşi trebuie să intre sub incidenţa Legii 85/2014. OK.

Citind această sentinţă mi s-a părut interesant că „s-a trezit” şi TEHNOTON SA să solicite aplicarea Legii 85/2014… după ce creditorul Mihai CĂRIMAN a formulat o astfel de solicitare.

Spun că „s-a trezit” şi TEHNOTON SA pentru că am convingerea că suma revendicată de acest creditor nu e de ieri, e mult mai veche. Şi de ce nu a cerut TEHNOTON SA insolvenţa debitoarei până acum? Pentru că nu a fost interesată de aşa ceva. Când „l-a spart” televiziunea IAŞI TV LIFE pe Maricel POPA (foto), cel care controlează TEHNOTON SA?!

Pentru cei din afara Capitalei Moldovei: Maricel POPA controlează Grupul de firme OMEGA-TEHNOTON şi este la momentul actual preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Mai corect spus, e consilier judeţean, dar cu pretenţii/atribuţii de preşedinte CJ.

Ce vreau să spun?

Pentru că TEHNOTON SA este cumva cel mai important creditor al debitoarei IAŞI TV LIFE SRL şi pentru că administratorul judiciar nu a propus trecerea la faliment, aşa cum ar fi fost normal, şi pentru că CNA nu s-a interesat niciodată de respectarea legii în privinţa acestei televiziuni, procedura de insolvenţă va duce la… preluarea televiziunii de către Maricel POPA! De o firmă a lui, poate TEHNOTON. Şi ar fi o mare lovitură (nu doar de imagine) pentru actualul primar.

La Iaşi, PSD nu are o televiziune… şi are nevoie de aşa ceva. Nu fiţi răutăcioşi, „Tele Moldova” lui Frăsilă e o glumă, nu e televiziune! Iar „Tele M” Iaşi nu este o televiziune aservită PSD, chiar dacă pachetul majoritar la TELE M SRL (CUI/CIF: 1969117) este deţinut de Cristian STANCIU, prin FEG.

DA, preluarea acestei televiziunii de către POPA este o speculaţie! Care are la bază presupunerea că legea nu va fi respectată nici de aici încolo.  

Dacă ar fi să se respecte legea, CNA ar trebui să retragă/suspende licenţa pentru televiziunea IAŞI TV LIFE. Nu pentru că a intrat în insolvenţă. Ci pentru că firma care deţine licenţa nu desfăşoară activitate de câţiva ani (am scris AICI). Iar licenţa este folosită de o altă societate. Şi legea nu permite aşa ceva. Teoretic, că practic… (sursa foto: captură youtube.com – Iasi TvLife)

DOCUMENT ATAŞAT:
IAŞI TV LIFE SRL – Sentinţa de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală