Insolvenţa RIN EXCLUSIVE: Al 3-lea trimestru în care firma lui Florin ŢĂPUSĂ nu achită niciun leu din obligaţiile stabilite prin planul de reorganizare judiciară; administratorul judiciar MRL menţionează nişte dubioase „ridicări numerar”… şi atât! Am sesizat ANAF

Pe data de 1 iulie 2022, am semnalat faptul că «Firma fostului vicepremar de Hârlău nu respectă planul de reorganizare… plus că a adunat datorii noi la stat; în loc să solicite trecerea la faliment, administratorul judiciar MRL şi Fiscul „îi ţin palma” ţeparului Florin ŢĂPUŞĂ… care recent a înfiinţat societatea COMPLEX EVAMAR» – AICI.

Pe 5 iulie 2022, am transmis (prin email) administratorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL observaţiile/informaţiile din articol şi am solicitat un punct de vedere. Nu am primit niciun răspuns.

În schimb, (probabil) cel mai mare specialist dim Moldova în mânărit insolvenţe/falimente a publicat – pe 12 iulie 2022 – „Raport trimestrial privind situaţiile financiare ale debitorului”, document în care spune foarte clar că RIN EXCLUSIVE SRL Hârlău (CUI/CIF: 36802498) «nu a achitat obligaţiile stabilite prin graficul de plăţi al planului de reorganizare».

De fapt, este al treilea trimestru consecutiv în care firma controlată de Florin ŢĂPUŞĂ (foto; administrator special la ora aceasta) NU ACHITĂ NICIUN LEU din sumele prevăzute în planul de reorganizare. Este vorba de perioada 06.04.2022-06.07.2022 (trimestrul I, anul II al perioadei de reorganizare judiciară).

Mai mult, raportul menţionat arată că în luna aprilie 2022 a fost încasată suma de 9.000 lei ca şomaj tehnic, iar jumătate din bani au fost ridicaţi în numerar… pentru „alte operaţiuni”. Şi nu e prima dacă când se întâmplă aşa, o altă „ridicare numerar”, de 23.290 lei, fiind înregistrată în martie 2022.

Cu nesimţirea caracteristică, MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL a convocat Adunarea Creditorilor pentru data de 20 iulie 2022, cu un singur punct pe ordine ade zi: „Prezentarea şi aprobarea raportului administratorului judiciar asupra situaşiei financiare a averii RIN EXCLUSIVE SRL şi asupra situaţiei cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activităţii pentru trimestrul I, anul II de reorganizare, respectiv pentru perioada 06.04.2022-06.07.2022″.

Altfel spus, administratorul judiciar consideră obligatorie aprobarea raportului şi nu pune în discuţie trecerea la faliment, aşa cum ar fi normal. Sper că o va face Fiscul, în urma sesizării SUPERVIZOR.ro… mai ales că situaţia acestei debitoare/insolvenţe nu va fi analizată doar la nivelul AJFP Iaşi!

CITIŢI ŞI:
RIN EXCLUSIVE: Firma fostului viceprimar de Hârlău nu respectă planul de reorganizare… plus că a adunat datorii noi la stat; în loc să solicite trecerea la faliment, administratorul judiciar MRL şi Fiscul „îi ţin palma” ţeparului Florin ŢĂPUŞĂ… care recent a înfiinţat societatea COMPLEX EVAMAR (document ataşat)