Iulian DASCĂLU le promite miliarde bucureştenilor… dar nu vrea să spună dacă a achitat datoria PALAS-ului către Primăria Iaşi

Ieşeanul Iulian Adrian DASCĂLU (foto) este lăudat de multă lume pentru că… „nu are afaceri cu statul„! Problema este că această legendă (întreţinută cumva de PR-ul IULIUS) este departe de adevăr. Prima afacere de anvergură a lui Iulian DASCĂLU a fost „un şmen” cu două instituţii ieşene (Direcţia de Muncă şi Finanţele Publice) – ceva detalii AICI (la finalul articolului).

Proiectul IULIUS MALL Iaşi a fost realizat în urma unei combinaţii cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi, care este instituţie de stat, iar PALAS-ul în urma unei pomeni primite de la Primăria Municipiului Iaşi… care, culmea!, nu era proprietatea privată a lui Gheorghe NICHITA, aşa cum îşi imagina acesta!

Astăzi vorbim (din nou) despre datoria PALAS-ului faţă de municipalitatea ieşeană.

Este vorba de aproximativ 3,65 milioane lei, sumă pe care PALAS HOLDING SRL Iaşi (CUI/CIF: 22299303) trebuie să o achite Consiliului Municipiului Iaşi, conform deciziei pronunţate de Înalta Curte de de Casaţie şi Justiţie pe 4 iunie 2020, după un proces care a durat mai bine de 5 ani – detalii AICI!

Pe 2 noiembrie 2020, am transmis mail-uri către primarul municipiului Iaşi, Mihai CHIRICA, şi către administratorul PALAS HOLDING SRL, Iulian Adrian DASCĂLU, prin care am solicitat celor două părţi/persoane să spună dacă a fost achitată suma de 3,65 milioane lei sau dacă s-a ajuns la vreo înţelegere pentru reeşalonarea datoriei.

De la Primăria Iaşi am primit… un număr de înregistrare Şi atât. De la PALAS/IULIUS… nimic. Deduc că nu au fost plătiţi banii respectivi… nu văd alt motiv pentru care niciuna din cele două părţi nu a transmis un răspuns. E drept, am cerut şi ceva detalii despre plată (dacă s-ar fi făcut), aşa că nu prea au avut cum să arunce o minciună de genul „datoria a fost achitată”.

Ţinând cont de faptul că municipalitatea ieşeană a dat în judecată PALAS-ul pentru că nu a avut încotro (şi a făcut-o cu speranţa că va pierde procesul), nu e de mirare că nu face nimic pentru recuperarea banilor (care s-au şi diminuat din cauza evoluţiei cursului cu vreo 10%).

În schimb, este deranjant faptul că Iulian DASCĂLU nu achită datoria PALAS-ului… dar se laudă peste tot că va genera miliarde de euro pentru bucureşteni, dacă se parafează aranjamentul dubios cu ROMEXPO (CCIR). Şi apropo de ce spuneam la început: terenul pe care vrea DASCĂLU să ridice „PALAS-ul de Bucureşti” este al Statului Român! Şi sunt convins că la Bucureşti, ca şi la Iaşi, evaluarea va fi efectuată de o firmă agreată de Servicii. E drept că s-ar putea să nu fie acelaşi ca în Capitala Moldovei! (sursa foto: expresdebanat.ro)

CITIŢI ŞI:
IULIAN DASCĂLU este aşteptat la Primăria Iaşi cu 3,65 milioane lei; ÎCCJ confirmă datoriile PALAS-ului

Terenul de la PALAS a fost evaluat oficial la 42,97 miloane euro… iar Iulian DASCĂLU plăteşte o „redevenţă” de 1% pe an