Minorii din oraşele mici sunt condamnaţi la abuzuri!

Sunt peste 200 de oraşe „nemunicipii” în România. Şi, implicit, peste 200 de primari. Cine le-a publicat declaraţiile de avere (şi de interese)?
Aproape nimeni! Cine a avut curajul… a avut o problemă.

Să luăm un exemplu: primarul de CARACALAm prezentat declaraţia de avere a acestui „edil”… şi am distribuit-o în diverse grupuri.

Am undeva la 300 de share-uri şi peste 4.000 de accesări la articol. Doar la acest articolDacă ar mai fi prezentat cineva această informaţie, mai aveam 4.000 de accesări? Eu cred că nu!

Ni se rupe, nouă celor care lucrăm în presă sau în ONG-uri de ce se întâmplă în oraşele mici… dar ne plângem că oamenii de acolo susţin „ciuma roşie”.

Ne declarăm site-uri naţionale… sau ONG-uri naţionale, nu ne interesează ce se întâmplă la Caracal, Năvodari sau Piatra Neamţ! Dar scriem (unii dintre noi) despre accidente rutiere cu morţi din aceste oraşe. Pentru trafic, desigur! Dacă mai apare şi un viol… interesul pentru eveniment  şi mai mare. Pentru două-trei zile, desigur!

Locuitorii oraşelor mici sunt cele cele mai agresate persoane din ţara asta. Inclusiv sexual. E mai rău ca în mediul rural, unde mai există „frica de Dumnezeu”. Nu au cui să se plângă – poliţiştii sunt neamuri cu infractorii, presa nu are curaj să scrie sau există doar două-trei publicaţii de partid.

Nu interesează pe nimeni problemele lor. Doar dacă apare un caz extraordinar, ca la Caracal, toată lumea „moare de grija” acelor oameni!
…………………….
O minoră din Piatra Neamţ a dispărut din centrul unde era instituţionalizată. A fost găsită după 4 zile. Desigur, nu este primul caz de acest fel. Iar acel centru e condus de o „infractoare” (detalii AICI)… cea care s-a spart în figuri cu donaţii pentru „Cuminţenia Pământului”.

Despre un parlamentar de Neamţ se spune că a avut relaţii sexuale cu o minoră. Autorităţile au spus atunci că s-a deschis un dosar penal. Şi ce dacă?!
…………………….

Eu cred că o să moară DINCĂ de un infarct… şi asta e!