MOPAN: Masă credală de 417 milioane lei; debitoarea a atacat cu apel deschiderea insolvenţei… dar nu a plătit taxa de timbru, de 150 lei; pentru că are acţionariat străin şi „a pretins” plata datoriei, AGRIUM-AGROPORT nu este de bună-credinţă!

MOPAN SA Vaslui (CUI: 3177520) a intrat în insolvenţă pe 15 februarie 2018, la cererea mai multor creditori – Dosarul nr.2025/89/2017. Debitoarea a atacat sentinţa cu apel, demers respins/anulat de către Curtea de Apel Iaşi pentru că… MOPAN SA nu a achitat taxa de timbru, de 150 lei!

În documentaţia depusă la dosarul de apel, societatea vasluiană se plânge că deschiderea procedurii de insolvenţă, „lasă debitoarea fără vocaţie la atragerea de fonduri necesare continuării activităţii cu profil agricol ceea ce produce în lanţ un întreg şir de consecinţe negative. Neîncasarea subvenţiei APIA lasă debitoarea fără cea mai importantă resursă de acoperire a datoriilor sale… Daca instanţa de apel nu ar dispune suspendarea executării hotărârii de deschidere a procedurii, debitoarei i s-ar anula orice şansă de a mai continua activitatea şi de a mai beneficia de aceste subvenţii agricole”. Instanţa nu a dispus suspendarea insolvenţei… rezultă că urmează falimentul, nu?!

Tot în motivarea apelului, MOPAN SA vine cu o afirmaţie uluitoare:

S-au purtat negocieri cu unii creditori, însă nu toţi au dat dovada de bună-credinţă, aşa cum este şi AGRIUM-AGROPORT ROMANIA SA, societate cu capital străin, care a refuzat orice negociere pe marginea încheierii unei tranzacţii, pretinzând plata integrală şi imediată a creanţei

Altfel spus, după părerea ţeparilor de la MOPAN SA, creditorul AGRIUM-AGROPORT ROMANIA SA nu este de bună credinţă pentru că şi-a cerut banii lui („a pretins”). Şi asta pentru că este „societate cu capital străin”. Imperialişti nenorociţi! Iar această agresivitate xenofobă vine din partea unei firme care în acte este deţinută de investitori străini!

Pe 31 mai 2018, administratorul judiciar provizoriu ROVIGO SPRL Bucureşti (Ana-Aura DELEANU) a reuşit să publice tabelul preliminar al creanţelor, document care prezintă o masă credală acceptată din prima de 417 milioane lei… cu menţiunea că unii creditori sunt înscrişi cu aceeaşi sume şi la alte insolvenţe din Grupul RACOVA.

Ataşez tabelul preliminar fără comentarii/aprecieri, urmând să revin săptămâna viitoare cu prezentarea unei situaţii dubioase… şi cu sesizări transmise instanţelor şi altor instituţii abilitate. Văd că nu se autosesizează nimeni!

Tot în ultima zi a lunii mai 2018, administratorul judiciar provizoriu a publicat convocatorul pentru Adunarea Creditorilor, aceasta urmând să se întrunească pe 8 iunie 2018, ora 8:30, la sediul practicianului: Bucureşti, str. Mareşal Josef Pilsudski (fosta Intrare Polonă) nr.2, sector 1. Datele de contact ale administratorului judiciar le găsiţi AICI sau în convocarea ataşată.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.2025/89/2017, al debitoarei MOPAN SA Vaslui, este programat pe 18 septembrie 2018. (sursa foto: jurnalul.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
MOPAN SA – Sentinţa privind apelul declarat de debitoare împotriva deciziei de deschidere a procedurii de insolvenţă

MOPAN SA – Tabel preliminar al creanţelor

MOPAN SA – Convocare Adunarea Creditorilor

CITIŢI ŞI:
SUPER-GOLĂNII! Dividende de 3 milioane lei „pe cadavrul” MOPAN; „clona” MOPAN SUCEAVA a preluat active de la firma-mamă… dar şi HOTELUL RACOVA!