NU AM SCRIS DEGEABA! Fiscul a formulat cerere de antrenare a răspunderii patrimoniale împotriva administratorului WHITE INSURANCE

Am semnalat (în luna august 2019) faptul că «Lichidatorul Monica Gabriela BUTNARU încearcă să acopere un „furt” de 1,7 milioane lei»… după ce în 2015 a acoperit o golănie de peste 200.000 lei sau, poate mai corect spus, a fost complice la această „inginerie financiară ” despre care am scris AICI.

I-am semnalat lichidatorului judiciar faptul că bilanţul pe 2018 al societăţii WHITE INSURANCE SRL Galaţi (CUI/CIF: 34462780) prezintă lichidităţi de 1.731.447 lei (bani în casă şi conturi la bănci), iar reacţia acestei individe a fost… de a întocmi „Raport privind propunerea de închidere a procedurii”, în dorinţa de a „îngropa” cât mai repede cei 1.731.447 lei… sumă care e de bănuit că a ajuns (ilegal) în buzunarele unor reprezentanţi ai societăţii.

Pentru că unii practicieni au ajuns să se creadă „Dumnezei ai insolvenţelor”, iar articolele publicate în presă nu ajung sau nu sunt luate în seamă de instituţiile abilitate a cerceta eventualele încălcări ale legii, am sesizat „în scris” instanţa de judecată, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi (creditor în dosar, prin AJFP Galaţi) şi Direcţia Regională ANTIFRAUDĂ Constanţa.

Instanţa nu a închis procedura la termenul din 21 octombrie 2019, cum şi-ar fi dorit BUTNARU (şi debitoarea), iar ANTIFRAUDĂ Constanţa este o Direcţie care ar trebui măcar mutată, dacă nu chiar închisă (am 3 sesizări transmise aici şi toate au fost redirecţionate către AJFP-uri, ceea ce nu se întîmplă la alte Direcţii ANTIFRAUDĂ).

Chiar dacă secretul fiscal nu le permite instituţiilor să ofere informaţii despre eventualele controale, DGRFP Galaţi – prin directorul general Gabriel-Ioan AVRĂMESCU – mi-a comunicat că „AJFP Galaţi a formulat cerere de antrenare a răspunderii patrimoniale a fostului administrator al SC WHITE INSURANCE SRL„! Asta e bine, înseamnă că nu am scris degeaba! Totuşi…

Un angajat al Fiscului a administrat golănia WHITE INSURANCE?

Deşi răspunsul de la DGRFP Galaţi e din 5 noiembrie 2019, pe portalul instanţelor de judecată nu a apărut niciun dosar nou legat de WHITE INSURANCE SRL, care să se refere la cererea de atragere a răspunderii. Asta ar fi prima problemă.

A doua problemă e următoarea: împotriva cui a formulat AJFP Galaţi cerere de antrenare a răspunderii patrimoniale? De la înfiinţare şi până în iulie 2019, unic administrator a fost Sorin-Marian ZAHARIA, dar acesta s-a retras din firmă, iar partenerul Ionuţ-Ciprian POŞIRCĂ a devenit unic asociat şi administrator. Demn de menţionat este şi faptul că Ionuţ-Ciprian POŞIRCĂ mai are „în palmares” două falimente, iar Sorin-Marian ZAHARIA – doar pe cel al firmei AIO EUROSKY SRL Galaţi (CUI/CIF: 32103888)… de care s-a ocupat tot BUTNARU!

Legat de primul administrator al firmei, o fază foarte interesantă: un individ care se numeşte exact Sorin-Marian ZAHARIA a fost declarat ADMIS la un concurs organizat de DGRFP Galaţi în 2014 (AICI, poziţia 25). Dacă un lucrător la Fisc a fost în acelaşi timp şi administratorul firmei cu mari probleme de legalitate WHITE INSURANCE SRL… e groasă! Am cerut informaţii, vă ţin la curent.

Din păcate, Fiscul nu poate formula cereri de atragere a răspunderii şi împotriva administratorilor/lichidatorilor judiciari care îşi fac de cap, ceea ce înseamnă că va trebui să sesizez o altă instituţie… care să analizeze activitatea practicianului Monica Gabriela BUTNARU! (sursa foto: walkterbeaconlab.com)

CITIŢI ŞI:
Lichidatorul Monica Gabriela BUTNARU încearcă să acopere un „furt” de 1,7 milioane lei