O firmă germană de avocatură a cerut insolvenţa CITY INSURANCE, sponsorul FCSB

SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE CITY INSURANCE SA Bucureşti (CUI: 10392742) este considerată „liderul pieţei de asigurări„, după ce mai bine de un an a fost în procedură de redresare, iar bilanţul publicat pe mfinante.ro susţine că anul 2017 a fost încheiat cu un profit net de 17.062.454 lei, rezultat obţinut cu 304 angajaţi.

CITY INSURANCE SA este cunoscută şi ca principal sponsor al echipei de fotbal FCSB, iar 85% din capitalul social este deţinut – prin intermediul VIVENDI INTERNATIONAL SRL Bucureşti (CUI: 23604570) – de Dan ODOBESCU, cumnatul fostului premier Adrian NĂSTASE.

Dacă pe portalul instanţelor de judecată nu postează chiar oricine – ceea ce nu e foarte sigur dacă ne gândim la acest exemplu – firma de avocatură HERBERT SMITH FREEHILLS GERMANY LLP a depus pe data de 16 iulie 2018 o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva CITY INSURANCE SA Bucureşti, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.24130/3/2018. Pe site-ul menţionat, numele debitoarei este „R CITY INSURANCE SA”, dar în mod normal nu poate fi vorba decât de compania românească de asigurări.

Ţinând cont de faptul că reclamantul (creditorul) este o prestigioasă firmă de avocatură, este greu de crezut că solicitarea este „la mişto” sau neîndreptăţită. Şi tot greu de crezut e că HERBERT SMITH FREEHILLS GERMANY LLP şi SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE CITY INSURANCE SA nu vor ajunge la o înţelegere până la primul termen de judecată, care încă nu a fost stabilit/comunicat, dar oricum nu va fi mai devreme de luna septembrie 2018. (surse foto: digisport.ro şi portal.just.ro)