PETROCART a intrat în procedura de concordat preventiv… cu o săptămână mai devreme; acţiunile societăţii sunt tranzacţionate la BVB

PETROCART SA Piatra Neamţ (CUI/CIF: 2046136), societate ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate sub simbolul PTRC la Bursa de Valori Bucureşti (pe piaţa alternativă AeRO), a solicitat să intre în procedură de concordat preventiv pe data de 28 martie 2019… fără a anunţa BVB, după cum am semnalat în articolul din 30 martie 2019. A emis un comunicat abia după apariţia artcolului, aşa cum am anticipat (detalii AICI).

Tot pe 28 martie 2019, Tribunalul Neamţ a stabilit/anunţat primul termen de judecată pentru 9 aprilie 2019, dar a doua zi a preschimbat/devansat judecarea cauzei pentru 2 aprilie 2019… zi în care a admis cererea debitoarei – Dosar nr.593/103/2019.

Prin urmare, a fost deschisă procedura concordatului preventiv, iar în calitate de administrator concordatar provizoriu a fost numit practicianul C.I.I. BISTRICEANU DUMITRU, cel care s-a ocupat „cu mare succes” şi de concordatul GENERALCONSTRUCT SA (detalii AICI).

Prevăzută de Legea 85/2014, procedura concordatului preventiv are o „mare calitate” – este lipsită total de transparenţă: nu se publică nimic în BPI, nici pe portal.onrc.ro nu apare vreo menţiune în acest sens. Singura informaţie publică se referă la termenul pentru „depunerea actelor, respectiv a listelor creditorilor şi a ofertei de concordat preventiv care să cuprindă proiectul de concordat şi planul de redresare a societăţii”, care în acest caz este 14 mai 2019.

Eu nu am auzit până acum de nicio firmă care să fi parcurs cu bine procedura de concordat preventiv (toate au trecut la insolvenţă), dar… încercarea moarte n-are! Mai ales că e pe banii creditorilor! (sursa foto: paperindustryworld.com)

CITIŢI ŞI:
PETROCART s-a cerut în concordat preventiv… şi nu a anunţat BVB