Prin punerea în aplicare/executare a sentinţelor de atragere a răspunderii, AJFP Neamţ a recuperat… 1,6% din prejudiciu şi refuză să spună ce demersuri a efectuat în cazul Mihai ŢUŢUIANU, administratorul de la ELONDO

În cadrul Dosarului de faliment al debitoarei ELONDO SRL Piatra Neamţ (CUI/CIF: 16177956), Tribunalul Neamţ a dispus atragerea răspunderii personale împotriva fostului administrator Mihai ŢUŢUIANU (foto) pentru suma de 1.379.660,38 lei. Decizia a fost pronunţată pe 9 iunie 2022, a fost publicată în BPI pe 29 iulie 2022 şi a rămas DEFINITIVĂ prin neapelare.

Am întrebat creditorul majoritar AJFP Neamţ ce demersuri a efectuat în vederea punerii în aplicare/executare a deciziei menţionate şi care este suma recuperată până în prezent de AJFP Neamţ din prejudiciul de 1.052.719 lei (partea Fiscului).

Deşi termenul prevăzut de Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public prevede un termen de MAXIM 10 zile pentru transmiterea răspunsului, instituţia nemţeană – prin Şef Administraţie DANIEL KUDERA – a răspuns după 12 zile… în sensul că „a zis ceva”, nu că a oferit informaţiile solicitate.

AJFP Neamţ susţine că nu poate pune la dispoziţie informaţiile solicitate «întrucât acestea intră sub incidenţa secretului fiscal»… dar din răspunsul la o altă întrebare/solicitare reiese că Fiscul nemţean nu a recuperat mai nimic, de la nimeni, nu doar de la Mihai ŢUŢUIANU.

Mai exact, întrebarea a fost aceasta:

Câte sentinţe definitive de atragere a răspunderii personale/patrimoniale PRONUNŢATE în anul 2022 a pus în aplicare/executare până acum AJFP Neamţ? Care sunt sumele recuperate?

Şi acesta este răspunsul:

În anul 2022 au fost puse în aplicare/executare un număr de 54 sentinţe civile definitive prin care a fost atrasă răspunderea foştilor administratori, pentru suma totală de 50.703.850 lei, din care a fost recuperată suma de 817.006 lei

La un calcul sumar reiese că AJFP Neamţ a recuperat în medie 15.130 lei/sentinţă… şi 1,6% din valoarea prejudiciului. Iar secretul fiscal permite angajaţilor ANAF (din toate judeţele, nu doar de la Neamţ) să pună în aplicare/executare astfel de sentinţe… DUPĂ BUNUL PLAC.

Aşa, ca ideea, Daniel KUDERA a încasat anul trecut, ca şef la AJFP Neamţ, venituri salariale de 109.111 lei, adică o medie de 9.092,58 lei/lună.

CITIŢI ŞI:
ELONDO: Fiscul a cerut atragerea răspunderii pentru 4 milioane lei, lichidatorul judiciar… pentru 13.437 lei! După 7 ANI, instanţa a stabilit pentru Mihai ŢUŢUIANU o „condamnare” de 1,38 milioane lei (document ataşat)

FOTO: Mihai ŢUŢUIANU şi soţia Daniela ŢUŢUIANU