PURATOR SYSTEMS vinde capace de canal şi a intrat în faliment pentru că… „clasa pregătitoare a fost transferată la şcoală”! Aşa scrie în sentinţa instanţei

Firma cu capital integral austriac PURATOR SYSTEMS SRL Bucureşti (CUI: 23311367) a fost înfiinţată în februarie 2008 şi se prezintă drept furnizor de „produse şi soluţii pentru epurarea apelor poluate cu produse petroliere, a apelor uzate menajere, sau a apelor reziduale provenite din industrie”.

După ce şi anul trecut a înregistrat pierderi (de 659.953 lei), iar cifra da afaceri a scăzut la 2,8 milioane lei, de la 4,38 milioane lei în 2016, firma „member of the Wallner & Neubert Group” a decis să renunţe la afacere şi, pe 20 aprilie 2018, s-a cerut direct în faliment, precizând în documentaţia depusă la Dosarul nr.13147/3/2018 că „este în imposibilitatea de a plăti creanţe exigibile în valoare de 2.289.797 lei„.

Judecătorul sindic Elena BLIDARU MATEESCU de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea pe 8 mai 2018 şi a dispus intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitoarei, dar hilar este faptul că sentinţa instanţei, redactată de grefierul Marilena SANDU, vorbeşte de o societate cu un alt profil de activitate.

Astfel, deşi PURATOR SYSTEMS SRL vinde capace de canal, în sentinţă se spune aşa:

  • Societatea a funcţionat ca şi centru de supraveghere şi îngrijire copii şi a cunoscut o dezvoltare mare în primii ani de activitate. Datorită specificului activităţii, a fost necesară angajarea unui număr mare de angajaţi, astfel încât a avut atât educatori, îngrijitori, cât şi şoferi şi bucătari.
  • Odată cu modificarea legii educaţiei, prin care clasa pregătitoare a fost transferată la şcoală, într-un singur an, au părăsit câte două clase odată fiecare sediu. Tot în această perioadă, datorită crizei generale, veniturile părinţilor au scăzut şi din ce în ce mai puţini părinţi au optat pentru învăţământul particular.

Dacă nu cumva întreaga sentinţă este greşită, în funcţia de lichidator judiciar provizoriu a fost desemnat practicianul propus de debitoare, STANDARD INSOLV SPRL, iar data de 19 iunie 2018 este termen limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 28 iunie 2018 (ora şi locul nu au fost comunicate).

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.13147/3/2018, al debitoarei PURATOR SYSTEMS SRL Bucureşti, este programat pe 16 octombrie 2018. (sursa foto: purator.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
PURATOR SYSTEMS SRL – Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în formă simplificată