Războiul dintre Aeroportul Iaşi şi BLUE AIR s-a prelungit cu (cel puţin) 40 de zile. Concordatul preventiv este contestat la două instanţe, unul dintre procese nici măcar nu a început

Societatea BLUE AIR AVIATION SA Bucureşti (CUI/CIF: 31525574) a intrat în procedura de concordat preventiv pe data de 6 iulie 2021 (Dosarul nr.15290/3/2020), iar la momentul respectiv creditorul AEROPORTUL IAŞI RA (CUI/CIF: 9671409) – care are de recuperat aproximativ 2,3 milioane euro – nu a spus nimic.

Spre finalul anului trecut, „Blue Air” a anunţat că a închis baza operaţională şi a suspendat toate rutele internaţionale operate de pe aeroportul din Iaşi, acestea urmând să fie transferate la Bacău.

După acest divorţ, speculând şi faptul că instanţa a omologat concordatul (prin sentinţa din 5 ianuarie 2021), regia ieşeană a deschis două procese prin care contestă concordatul preventiv şi solicită anularea acestuia,

Astfel, la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrat Dosarul nr.1886/3/2021, care are ca obiect „nulitate concordat, anularea concordatului preventiv omologat prin inch/5.1.2021″, cu un prim termen de judecată pe 12 martie 2021, iar la Curtea de Apel Bucureşti există un apel la concordatul preventiv, care face obiectul Dosarului nr.15290/3/2020.

În cazul în care AEROPORTUL IAŞI RA ar avea câştig de cauză, BLUE AIR AVIATION SA ar fi obligată să intre în insolvenţă… numai că, ce să vezi?! După ce au fost deschise aceste procese, Consiliul Judeţean Iaşi (în subordinea căruia se află aeroportul) a anunţat prin preşedintele inculpat Costel ALEXE că se poartă negocieri cu BLUE AIR pentru „un număr sporit de curse aeriene la Iaşi”. Altfel spus, aceste procese par a fi un fel şantaj economic: „reveniţi la Iaşi şi renunţăm la acţiunile în instanţă„.

La termenul de judecată din 12 martie 2021, Tribunalul Bucureşti „având în vedere cererea de amânare a cauzei formulată de către părţi, în vederea soluţionării amiabile a litigiului, acordă termen la solicitarea părţilor la data de 24.04.2021„. Altfel spus, încă vreo 40 de zile în care BLUE AIR AVIATION SA trebuie să cedeze şantajului economic… sau are şanse să-şi complice situaţia şi mai tare, mai ales că pentru al doilea proces, cel de la Curtea de Apal Bucureşti, nici măcar nu a fost stabilit primul termen de judecată. (sursa foto: facebook.com/FlyBlueAir)

CITIŢI ŞI:
Şantaj economic sau Aeroportul Iaşi chiar vrea să îngroape BLUE AIR? Concordatul preventiv este contestat la două instanţe (document ataşat: Oferta iniţială de concordat preventiv)

BLUE AIR a intrat în concordat preventiv; compania nu are de unde acoperi biletele anulate… în valoare de 20 milioane euro; SIF Banat-Crişana „a muşcat-o” de 9 milioane euro