ŞCOBAN – un golan! Maşini vândute cu 100 de lei înainte de intrarea AUTO ŞCOBAN în faliment; lichidatorul judiciar HUIAN nu a mai publicat nimic în BPI din februarie 2020 (document ataşat)

AUTO ŞCOBAN SRL Iaşi (CUI/CIF: 29588449) este o fostă şcoală de şoferi din Capitala Moldovei. A intrat direct în faliment (pe 16 ianuarie 2019), iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.8005/99/2018 a susţinut că are restanţe financiare de peste 1.300.000 lei, din care datoriile către asociat de 699.849 lei şi datoriile către bugetul de stat în cuantum de 585.222 lei.

Firma îl are ca unic asociat pe Răducu Gheorghe ŞCOBAN (foto), care a îndeplinit şi atribuţiile de administrator, iar familia lui – tat-su, mai exact – a mai bifat două falimente… tot în zona şcolilor de şoferi: AUTOMOBILISTUL SRL (CUI/CIF: 1964870) şi AUTOMOBILISTUL S SRL (CUI/CIF: 1965069).

Tabelul definitiv al creanţelor a indicat o masă credală de 1.304.045 lei şi trei creditori: Răducu Gheorghe ŞCOBAN – 698.949 lei, Fiscul – 598.308 lei şi DGEFPL (Primăria Iaşi) – 6.788 lei. AJFP Iaşi nu a fost de acord cu creanţa lui ŞCOBAN, dar contestaţia a fost respinsă de prima instanţă… iar instituţia ieşeană nu a atacat sentinţa cu apel!

Deşi a fost numit la propunerea debitoarei, iar în primele rapoarte de activitate nu a pomenit nimic de vreo neregulă, lichidatorul C.I.I. HUIAN RADU „a avut o revelaţie” la începutul anului 2020 şi a solicitat „anularea actelor de transfer de proprietate frauduloase” efectuate – înainte de deschiderea procedurii de faliment – între AUTO ŞCOBAN SRL şi REAL DRIVER SRL (CUI: 38104386), firmă controlată tot de ŞCOBAN.

Mai exact, AUTO ŞCOBAN SRL a vândut mai multe autovehicule către REAL DRIVER SRL… marea majoritate la preţul de 100 lei, iar practicianul a apreciat că „achiziţiile de bunuri au fost efectuate cu rea-credinţă de către societatea cumpărătoare, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor datorate către bugetul de stat a societăţii debitoare, prin provocarea insolvabilităţii acesteia, valoarea veniturilor sau bunurilor urmăribile ale debitoarei devenind mai mică decât obligaţiile fiscale datorate”.

Pentru că Radu HUIAN şi-a făcut treaba „pe jumătate”, Tribunalul Iaşi a admis doar parţial solicitarea şi a dispus anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru 10 bunuri… din cele 20 menţionate în cerere.

Instanţa a dispus „obligarea pârâtei REAL DRIVER SRL la restituirea bunurilor în patrimoniul debitoarei AUTO ŞCOBAN SRL, iar în cazul în care bunurile nu mai există, la restituirea valorii acestora de la data transferului dreptului de proprietate”… formulare care lasă loc de înterpretări şi probabil va duce la prelungirea procedurii de faliment… până la stabilirea „valorii acestora”.

Un alt aspect ciudat al acestui faliment este atitudinea manifestată în ultima perioadă de lichidatorul judiciar, care nu a mai publicat nimic în BPI din februarie 2020… deşi între timp s-au mai derulat câteva termene de judecată şi a fost admisă sentinţa de anulare a actelor fraudulose. Pare cumva că regretă demersul juridic iniţiat împotriva golanului ŞCOBAN! (sursa foto: bzi.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
AUTO ŞCOBAN SRL – Sentinţa de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare