Ţeapă pentru LUKOIL de la fratele unui boschetar; firma debitoare a fost vândută înainte de insolvenţă

lukoil-600

Societatea MOLD AGRIMIN SRL Iaşi (CUI: 16009472) a fost înfiinţată în decembrie 2003 şi nu a înregistrat cine ştie ce rezultate financiare până în 2008, an în care unic asociat şi administrator a devenit Adrian-Claudiu ZAHARIEA (47 de ani). Interesant este faptul că, în ianuarie 2008, când s-a schimbat patronul, obiectul de activitate al firmei a fost extins cu aproape 500 de coduri CAEN!

În 2011, în firmă a intrat ca asociat majoritar (99,09%) Cezarina ALEXANDRACHE, persoană domiciliată în Huşi la vremea respectivă. În mai 2014, cand Cezarina devenise doamna PRUTEANU şi se mutase în Valea Lupului, judeţul Iaşi, pachetul de părţi sociale deţinute de aceasta au fost cesionate lui Petrică ZAHARIEA (împlineşte 46 de ani luna viitoare). Cu toate aceste schimbări de asociaţi, Adrian-Claudiu ZAHARIEA a rămas unic administrator începând din ianuarie 2008.

Acest „patron” Petrică ZAHARIEA este folosit de cineva, probabil de frate, nu e foarte clar în ce scop, din moment ce nu a avut funcţie de administrator (la MOLD AGRIMIN SRL). Conform unei investigaţii din presa locală, Petrică ZAHARIEA s-a născut cu un handicap mintal şi locuieşte într-o rulotă părăsită, pe la marginea municipiului Iaşi, deşi domiciliul din acte este în satul Movileni. Este ceea ce generic numim „boschetar„.

„Mai spălat” şi cu adevărat implicat în afaceri (necurate) este Adrian-Claudiu ZAHARIEA, fratele „boschetarului”. Atât de „spălat” încât a ţepuit compania LUKOIL, deşi se spune că a făcut afaceri grozave cu ruşii, prin intermediul unui fost consilier local. Sătui să aştepte banii de la firma fraţilor ZAHARIEA, reprezentanţii LOKOIL ROMÂNIA SRL au solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva MOLD AGRIMIN SRL, cererea fiind depusă la Tribunalul Iaşi pe 21 aprilie 2016 (Dosarul 2408/99/2016).

mold-agrimin-12-ani-2015-w

După mai puţin de patru luni de la depunerea cererii, cei doi ZAHARIEA găsesc un necăjit din comuna Voineşti, pe nume Cornel CARP (49 de ani) şi îi pasează firma, în două etape (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale). În Hotărârea asociaţilor din 2 august 2016, publicată în Monitorul Oficial al României nr.3019 din 19.08.2016, la punctul 4 se precizează: „Retragerea din calitatea de administrator a dlui ZAHARIEA ADRIAN-CLAUDIU şi numirea în această calitate a dlui CARP CORNEL, pentru o perioada nelimitată, cu puteri depline de administrare şi reprezentare”.

Deşi ZAHARIEA ADRIAN-CLAUDIU a fost administrator al firmei din ianuarie 2008, Tribunalul Iaşi publică, pe 4 iulie 2016, o citaţie în care susţine că „boschetarul” Petrică ZAHARIEA este administrator. Să fie doar o greşeală sau se încearcă transferarea responsabilităţilor spre un individ fără căpătâi?

Pe 21 octombrie 2016, judecătorul sindic Alexandru MIŢICĂ de la Tribunalul Iaşi admite cererea şi dispune deschiderea procedurii de insolvenţă, în sentinţă fiind precizat faptul că LOKOIL ROMÂNIA SRL deţine o creanţă de 147.242 lei, reprezentând contravaloare produse petroliere. Surprinzător este faptul că instanţa nu a numit ca administrator judiciar practicianul propus de creditoare, ci un „şmecher de Huşi” pe nume Dumitru LAZĂR (LD EXPERT GRUP IPURL), care s-a ocupat şi de controversatele falimente ale familiei TĂRÂŢĂ de la Neamţ – TCE 3 BRAZI SRL Piatra Neamţ (CUI: 6571316) şi MONDO TOUR SA Târgu Neamţ (CUI: 2060718). Mai nou, LD EXPERT GRUP IPURL are un birou şi în Iaşi, dar faptul că a fost ales un practician din oraşul fostei patroane pare a nu fi chiar o întâmplare.

Creditorii pot depune cererile de admitere a creanţelor până pe 6 decembrie 2016, iar administratorul judiciar ar trebui să publice (în BPI) tabelul preliminar al creanţelor până cel târziu pe 26 decembrie 2016. Data primei şedinţe a Adunării Creditorilor urmează să fie stabilită de administratorul judiciar, iar următorul termen de judecată este programat pe 20 ianuarie 2017. (sursa foto: financialobserver.eu)