TRANSPROIECT ORGANIC s-a cerut în insolvenţă

TRANSPROIECT ORGANIC SRL Tulcea (CUI/CIF: 26041861) are ca obiect principal de activitate „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase” (COD CAEN: 0111) şi a fost înfiinţată în septembrie 2009, de orădeanca Lili TOMPA, în timp ce Daniel-Costel DAMIAN a fost primul administrator al firmei. La ora actuală, Lili TOMPA este unic asociat, dar atribuţii de administrator îndeplineşte Emanuel-Corneliu DOBRONĂUŢEANU.

În 2015, TRANSPROIECT ORGANIC SRL a reuşit să înregistreze rezultate spectaculoase, exerciţiul financiar fiind încheiat cu un profit net de 2,24 milioane lei şi o cifră de afaceri de 31,26 milioane lei, rezultate obţinute cu 34 de angajaţi. La 31 decembrie 2015, societatea avea datorii de 18,78 milioane lei şi active circulante de 19 milioane lei.

Din 2016 a început declinul, iar anul trecut a fost încheiat cu pierderi de 1,27 milioane lei, la o cifră de afaceri de 5,1 milioane lei… şi datorii de 14,63 milioane lei.

Confruntată în ultima perioadă cu mai multe procese de „încuviinţare executare silită”, firma deţinută în acte de Lili TOMPA a apelat la „soluţia salvataroare” numită Legea 85/2014 şi pe 2 iulie 2019 s-a cerut în insolvenţă.

Demn de semnalat este faptul că numele debitoarei postat iniţial pe portal.just.ro a fost TRANSPORT ORGANIC SRL şi a fost corectat ca urmare a sesizării pe care transmis-o Tribunalului Tulcea. Chiar dacă a fost vorba de o eroare în prima fază, vreau să remarc promptitudinea instanţei tulcene. Astfel de greşeli sunt frecvente şi în unele cazuri au fost corectate doar după ce am sesizat preşedintele instituţiei, mail-urile transmise registraturilor fiind tratate cu sictir… sau chiar cu nesimţire (un exemplu AICI)!

Cererea de intrare în insolvenţă depusă de debitoarea TRANSPROIECT ORGANIC SRL a dus la constituirea Dosarului nr.897/88/2019. Tribunalul Tulcea a programat primul termen de judecată pe 16 iulie 2019. (sursa foto: dhakatribune.com)