Un mail de la ANI a făcut 7 zile „pe drum”

Pe 10 martie 2017, am trimis un mail scurt la ANI (Agenţia Naţională de Integritate), prin care anunţam o disfuncţionalitate la site – opţiunea de căutare nu întorcea niciun rezultat. Problema s-a rezolvat după vreo două ore, probabil de la sine, nu în urma acelui mesaj.

Astăzi, 28 martie 2017 – surpriză! Mi-a scris ANI:

Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată la Agenţia Naţională de Integritate cu nr.3256/10.03.2016 (2017 – n.r.), vă aducem la cunoștinţă faptul că website-ul Agenţiei funcţionează în parametri optimi.

De asemenea, menţionăm faptul că Portalul declaraţiilor de avere şi interese se află într-un proces de mentenanţă şi îmbunătăţire a funcţionalităţilor. Termenul estimat pentru finalizarea întregului proces este aprilie 2017, acesta putând fi modificat în funcţie de problemele tehnice care pot interveni în migrarea bazei de date pe un nou server.

Cu stimă,
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE

Şi pentru că este o vorba de o instituţie serioasă (cel puţin, aşa se crede), răspunsul la „solicitarea” mea are şi număr de înregistrare – 3785/21.03.2017.

CONCLUZII: ANI a avut nevoie de 11 zile ca să analizeze sesizarea mea şi să formuleze un răspuns. După care, a mai fost nevoie de 7 zile pentru ca mail-ul să ajungă la mine. Asta în condiţiile în care am semnalat o problemă la site, nu o situaţie de incompatibilitate sau un conflict de interese.

În ceea ce priveşte cele 7 zile necesare mail-ului pentru a parcurge mai puţin de 400 km, cred că s-a întâmplat cam aşa: mesajul a fost interceptat şi reţinut (o săptămână) de vreun serviciu, vreo agentură, care a interpretat că e vorba de un mail criptat… nu şi-a imaginat că o agenţie naţională răspunde la un mail banal după 11 zile!

Întâmplarea de azi mi-a adus aminte că în 2014 am trimis PRIN POŞTĂ o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate. Semnalam nişte probleme mari în declaraţiile de avere şi în afacerile unui politician. Am verificat în arhivă şi CULMEA – zilele astea se împlinesc exact 3 ani de când am expediat plicul, am primit confirmarea (AR-ul)… şi atât!

Dar ca să închei într-o notă optimistă şi politicoasă, mulţumesc Agenţiei pentru răspuns şi pentru faptul că m-a lămurit de ce nu sunt postate declaraţiile de avere şi de interese depuse în acest an – se lucrează la un site nou. Sper că nu îl face ROMSYS, firma – în insolvenţă şi cu dosar la DNA pentru fostul CEO – care şi-a bătut joc de portal.onrc.ro… şi de nişte milioane de euro, finanţare europeană pentru acest proiect. (sursa foto: thepostmandreams.prada.com)