BCR şi Raluca CIORTEA de la CITR au ignorat solicitarea Fiscului… şi demersul dubios al directorului cu mai multă puşcărie (condamnări) decât şcoală Ioan Adrian HOMAN a trecut la vot; AJFP Sibiu are obligaţia de a ataca în instanţă această decizie de vânzare a activelor CONSTRUCŢII SA (document atașat)

Societatea CONSTRUCŢII SA Sibiu (CUI/CIF: 799324) a intrat în insolvenţă (oficial la propria cerere) pe data de 3 decembrie 2021, după ce a dat-o în bară cu procedura (a se citi şmenul) de concordat preventiv, iar până acum nu s-a reuşit numirea unui administrator judiciar (definitiv), cel provizoriu refuzând să reconvoace Adunarea Creditorilor care să supună la vot infirmarea/confirmarea sa în funcţie.

În schimb, CITR Filiala Cluj SPRL (Raluca CIORTEA) a anunţat în scurt o întrunire a Comitetului Creditorilor cu următoarea ordine de zi:

Prezentarea şi aprobarea propunerii administratorului special de valorificare a întregului activ „Imobil Lot 2 (perimetrul 1+2), având nr. cadastral/CF nr. 125901, în suprafaţă de 34.000 mp, compus din teren + construcţii” aflat în patrimoniul societăţii CONSTRUCŢII SA

Singurul creditor care s-a opus demersului dubios al aşa-zisului administrator special Ioan Adrian HOMAN a fost Fiscul, care a atras atenţia că „preşedintele Comitetului Creditorilor, creditorul garantat Banca Comercială Română, se află în conflict de interese cu interesul concursual al creditorilor participanţi la procedură” şi a solicitat ca BCR să se abţină de la vot.

BCR şi Raluca CIORTEA de la CITR (foto; imaginea a fost postată pe contul de FB al individei la două ore după şedinţa pe care susţine că a prezidat-o) au ignorat solicitarea AJFP Sibiu şi – cu sprijinul BCR LEASING IFN – s-a ajuns la următoarea decizie:

Cu 2 (două) voturi din 3 (trei) posibile, Comitetul Creditorilor CONSTRUCŢII SA aprobă propunerea administratorului special de valorificare a întregului activ „Imobil Lot 2 (perimetrul 1+2), având nr. cadastral/CF nr.125901, în suprafaţă de 34.000 mp, compus din teren + construcţii” aflat în patrimoniul societăţii CONSTRUCŢII SA

Deşi aşa ar fi fost normal, aşa-zisa specialistă în insolvenţe Raluca CIORTEA nu precizează nimic în procesul verbal despre căile de atac… dar cu siguranţă că Fiscul le ştie. Şi dacă poziţia acestui creditor nu a fost doar una „de faţadă”, AJFP sibiu are obligaţia de ataca în instanţă decizia Comitetului Creditorilor şi, implicit, de a bloca derularea „scenariului securiştilor”. (sursa foto: facebook.com/raluca.r.ciortea)

DOCUMENT ATAŞAT:
CONSTRUCŢII SA – Proces verbal al Comitetului Creditorilor (26 august 2022)

CITIŢI ŞI:
După jumătate de an, acţionarul majoritar IACM SIB şi-a adus aminte că a împrumutat CONSTRUCŢII SA Sibiu cu 1,85 milioane lei! În ultimele trei luni, debitoarea a avut ÎNCASĂRI TOTALE de 343.443 lei (document ataşat)

Insolvenţa CONSTRUCŢII SA: Ioan Adrian HOMAN a semnat un act adiţional în calitate de administrator… deşi nu (mai) avea această calitate! Am sesizat judecătorul sindic… urmează Parchetul