F.G.M. SECURITY DIVISION: Fiscul a luat o ţeapă de 10 milioane lei, dar instanţa a respins cererea de atragere a răspunderii împotriva patroanei din acte Otilia Elena ZEBRENIUC; totuşi, individa a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de evaziune fiscală

Înfiinţată în martie 2005 sub numele AC & S ADVANCED COMPUTER SERVICE SRL, plimbată pe la Tulcea şi rebotezată de vreo două ori, actuala societate F.G.M. SECURITY DIVISION SRL Iaşi (CUI/CIF: 17331203) este deţinută şi administrată de Otilia Elena ZEBRENIUC (foto) începând din februarie 2007… când nici nu împlinise 24 de ani.

Abia în 2012 a început să deruleze o activitate semnificativă (a preluat angajaţii şi contractele de la una din falitele FGM), pentru anul respectiv raportând 97 de angajaţi şi afaceri de 2,3 milioane lei. A urcat spectaculos în următorii doi ani, iar în 2014 a ajuns la 413 angajaţi şi o cifră de afaceri de 10.204.574 lei… dar şi pierderi de 1.939.577 lei plus datorii de 13.690.250 lei.

Pe 28 ianuarie 2015 a intrat în insolvenţă, după un an s-a trecut la faliment, această sentinţă a fost atacată cu apel… dar în octombrie 2016 s-a consfinţit falimentul F.G.M. SECURITY DIVISION SRL şi demn de semnalat este că Traian PRICOP a îndeplinit atribuţiile de administrator special de la deschiderea procedurii şi până în prezent.

În ianuarie 2017, Fiscul a solicitat antrenarea răspunderii personale a fostului administrator Otilia Elena ZEBRENIUC „pentru pentru pasivul neacoperit al debitoarei F.G.M. SECURITY DIVISION SRL, în cuantum de 9.877.080 lei„.

Deşi datoriile la bugetele de stat includeau sume importante de stopaj la sursă, deşi Fiscul a precizat că „debitoarea a fost supusă unui control inopinat din partea inspectorilor din cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională nr.1 Suceava, fiind estimat un prejudiciu în sumă de 3.007.029 lei ca urmare a constatării unor operaţiuni cu mecanism de fraudare «tip carusel», având ca scop sustragerea de la plata TVA datorată bugetului consolidat al statului”… judecătorul sindic Oana PIPERNEA de la Tribunalul Iaşi a respins „ca nefondată acţiunea în antrenarea răspunderii formulată de reclamanta DGRFP – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi”. Sentinţa a fost confirmată de Curtea de Apel şi demn de menţionat este faptul că Otilia Elena ZEBRENIUC a fost apărată în acest dosar de avocatul Liviu BRAN. Dintr-o ţeapă de peste două milioane euro… a avut de unde să-l plătească pe BRAN!

Procedura de insolvenţă/faliment încă nu s-a încheiat nici acum… au trecut doar 5 ani şi 7 luni, iar cel mai recent tabel definitiv consolidat al creanţelor, din mai 2018, prezintă o masă credală de 11.679.464,98 lei, cel mai important sponsor fiind, desigur Fiscul, cu aproape 10 milioane lei.

Categoria creanţelor salariale include 531 de foşti angajaţi cu o sumă totală de 651.026 lei şi aici trebuie remarcată „isteţimea” noului lichidator, ESTCONSULT IPURL Huşi, care a publicat în BPI adresele de domiciliu ale tuturor acestor persoane fizice.

În ceea ce o priveşte pe Otilia Elena ZEBRENIUC, patroana din acte de la falita F.G.M. SECURITY DIVISION SRL Iaşi, există două veşti: una bună şi una… doar promiţătoare.

Vestea bună este că s-a reprofilat şi a ajuns „Wellness Coach” la „Otilia- wellness coach” – detalii AICI. Nu-mi dau seama pe ce firmă lucrează, că nu e asociat sau administrator la niciuna… dar ce mai contează?

Vestea doar promiţătoare este că a început judecarea Dosarului penal nr.2662/40/2018 de la Tribunalul Botoşani, în care inculpata Otilia Elena ZEBRENIUC este acuzată de „săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin «omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate»”. Următorul termen de judecată este programat pe 10 septembrie 2020. (sursa foto: facebook.com/otiliaelena.zebreniuc

CITIŢI ŞI:
OLIVIA VIERIU ar trebui să plătească datoriile FX NET SPASSE, de 87.885 lei… o „jignire” faţă de cele 2,43 milioane lei din „condamnarea” anterioară, de la FX NET TSIT