FADESA INVEST: Lovitură pentru ţeparul Romică URSU şi „complicele” EXPRESSS LICHIDATOR! Curtea de Apel a respins creanţele de peste 7 milioane lei invocate de DH-INVEST şi SYNTONIA CONSTRUCT… firme controlate tot de URSU

FADESA INVEST SRL Dancu/Holboca (CUI/CIF: 39848058) – societate deţinută şi administrată de Romică URSU (foto) – a intrat în insolvenţă, oficial la propria cerere… dar după ce a fentat acţiunea similară iniţiată de ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE (AJFP) Iaşi, scopul fiind desemnarea administratorului judiciar (provizoriu) propus de debitoare – detalii AICI.

Demn de semnalat este faptul că judecătorul sindic Alexandru MIŢICĂ a dispus deschiderea procedurii (pe 26 mai 2022) în condiţiile în care FADESA INVEST SRL nu depuse bilanţul aferent exerciţiului financiar 2021… şi nici nu l-a mai depus!

La masa credală s-a înscris Fiscul, cu o creanţă bugetară de 2.443.878 lei, şi creditorii chirografari DH-INVEST SRL Dancu/Holboca (CUI/CIF: 35873466) – 3.301.226,46 lei şi SYNTONIA CONSTRUCT SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 43344350) – 3.807.505,51 lei, ambii agenţi economici fiind controlaţi de Romică URSU… chiar dacă DH-INVEST SRL este trecută pe numele aproape septuagenarei Elena URSU.

AJFP Iaşi a contestat cele două creanţe precizând că „în primul rând trebuie observat modul deficitar în care a fost întocmit acest tabel preliminar de creanţe, iar administratorul judiciar nu a făcut aplicarea dispoziţiilor art.106 din Legea nr.85/2014, care statuează în sarcina acestuia, obligaţia de a proceda, de îndată, la verificarea fiecărei creanţe şi a documentelor depuse şi de a efectua o cercetare amănunţita pentru a stabili legitimitatea, valoarea exactă şi prioritatea fiecărei creanţe”.

Creanţa invocată de DH INVEST SRL, de 3.301.226, 46 lei, ar reprezenta „contravaloare daune interese pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale prevăzute în art.4.2 din Contractul de prestări servicii nr.5/09.03.2020 încheiat între FADESA SRL, în calitate de prestator, şi DH INVEST SRL, în calitate de beneficiar”… şi are la bază o factură proformă!

SYNTONIA CONSTRUCT SRL – firmă înfiinţată în noiembrie 2020, fără bilanţ depus pe 2021 – ar fi cesionat/preluat creanţa de 3.807.505,51 lei de la Romică URSU, aceasta fiind suma cu care el a creditat FADESA INVEST SRL! De unde are el atâţia bani? Probabil de la falimentele/ţepele anterioare, că oficial nu a câştigat atâţia bani. Sau poate l-a împrumutat mă-sa cu dividendele de la DH-INVEST SRL?!

Deşi Fiscul a prezentat instanţei o mulţime de neclarităţi/nereguli referitoare la cele două creanţe, Alexandru MIŢICĂ (da, tot cel care a favorizat debitoarea la deschiderea procedurii) a respins contestaţia.

AJFP a atacat sentinţa cu apel, iar Curtea de Apel a pronunţat pe data de 15 februarie 2023 următoarea decizie:

Respinge cererile de admitere a creanţei şi înscriere în Tabelul preliminar al creditorilor debitoarei FADESA INVEST SRL, cereri formulate de DH-INVEST SRL cu privire la creanţa în cuantum de 3.301.226,46 lei şi de SYNTONIA CONSTRUCT SRL cu privire la creanţa în cuantum de 3.807.505,51 lei.

Sentinţa este DEFINITIVĂ şi ar trebui să fie „dublată” de verificări suplimentare, eventual şi de sesizarea altor instituţii cu privire la cele 7 milioane lei… şi la „implicarea” Elenei URSU în afacerea DH-INVEST SRL. De unele (sesizări)… promit să mă ocup eu!

CITIŢI ŞI:
Alo, Fiscul?! Alo, ANTIFRAUDA?! Aşa arată golănia (Elena şi Romică) URSU: veniturile, profit net de 1,78 milioane lei şi doar 3 angajaţi pe DH-INVEST (firma cu lucrările dubioase de la FAMILIAL); 76 de angajaţi cu cheltuielile aferente, pierderi de 3,9 milioane lei… şi datorii la stat de două milioane lei pe FADESA INVEST

Fiscul ieşean consideră că „ignorarea vădită a dispoziţiilor legale” = „conform legislaţiei şi a procedurilor în vigoare”; studiu de caz: ţeapa de un milion luată de AJFP Iaşi de la KADO INDUSTRY