După ce a fentat cererea depusă de Fisc, FADESA INVEST a solicitat să intre în insolvenţă; şmecheria urmăreşte numirea unui administrator judiciar (provizoriu) pe placul ţeparului Romică URSU; datoriile la stat au ajuns la 2,3 milioane lei, cu o componentă majoritară de stopaj la sursă

Pe data de 16 martie 2022, ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE (AJFP) Iaşi a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva FADESA INVEST SRL Dancu/Holboca (CUI/CIF: 39848058), iar această solicitare de aplicare a Legii 85/2014 a dus la înregistrarea Dosarului nr.1546/99/2022 de la Tribunalul Iaşi.

La primul termen de judecată, din 29 aprilie 2022, instanţa a admis «cererea de amânare a cauzei, formulată de debitor, prin administrator statutar, în vederea angajării unui apărător»… iar următorul termen a fost programat pe 10 iunie 2022.

Pe 11 mai 2022, FADESA INVEST SRL şi-a cerut singură insolvenţa (mai probabil direct falimentul), iar cele două demersuri ale debitoarei arată că patronul Romică URSU (foto) nu a făcut altceva decât să tragă de timp… pentru a găsi un administrator/lichidator judiciar (provizoriu) pe placul lui.

Mai exact, în cazul cererii proprii, FADESA INVEST SRL propune un practician pentru această funcţie, selectat astfel încât să încerce să-l scoată basma curată pe ţeparul Romică URSU. Teoretic, Fiscul ar putea să se opună şi să vină cu practicianul propriu… dar nu o va face! A durat 9 luni până a cerut insolvenţa mega-datornicei (detalii AICI)… cum să-l deranjeze pe „marele om de afaceri”?!

Conform site-ului anaf.ro, FADESA INVEST SRL înregistra la 31 martie 2022 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 2.296.712 lei, cu următoarea structură:

  • Bugetul de stat = 820.424 lei
  • Bugetul asigurărilor sociale de stat = 1.412.099 lei
  • Bugetul asigurărilor de sănătate = 64.189 lei

După cum se poate lesne observa, suma totală de 2,3 milioane lei include o componentă majoritară de stopaj la sursă, adică bani furaţi la angajaţi… şi este cu 12,45% mai mare faţă de momentul în care SUPERVIZOR.ro „a tras semnalul de alarmă”… tratat cu o pasivitate dubioasă de Fiscul ieşean.

Primul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă/faliment nr.2763/99/2022, deschis la cererea debitoarei FADESA INVEST SRL, este programat pe 13 mai 2022… şi ar trebui ca instanţă să nu dispună deschiderea procedurii pentru că firma lui Romică URSU nu a depus bilanţul aferent exercițiului financiar 2021.

CITIŢI ŞI:
Alo, Fiscul?! Alo, ANTIFRAUDA?! Aşa arată golănia (Elena şi Romică) URSU: veniturile, profit net de 1,78 milioane lei şi doar 3 angajaţi pe DH-INVEST (firma cu lucrările dubioase de la FAMILIAL); 76 de angajaţi cu cheltuielile aferente, pierderi de 3,9 milioane lei… şi datorii la stat de două milioane lei pe FADESA INVEST

Fiscul ieşean consideră că „ignorarea vădită a dispoziţiilor legale” = „conform legislaţiei şi a procedurilor în vigoare”; studiu de caz: ţeapa de un milion luată de AJFP Iaşi de la KADO INDUSTRY