Golănii peste golănii la (insolvenţa) IAŞI TV LIFE; licenţa TV a fost cedată către 7 EST doar pe baza votului TEHNOTON, dar tranzacţia nu a fost acceptată de CNA; acum se încearcă cesionarea către NORD EST NEWS, firmă deţinută de Lia ANTON

IAŞI TV LIFE SRL Iaşi (CUI/CIF: 1969354) este societatea care deţine licenţa pentru televiziunea locală cu acelaşi nume. Doar o deţine în acte, pentru că în realitate este utilizată ILEGAL de o altă firmă… cu larga complicitate a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Fără venituri şi fără angajaţi în ultimii 8 ani (2012-2019), cu perioade îndelungate în care a fost declarat INACTIV de către ANAF pentru că nu a depus documentele/declaraţiile fiscale, acest agent economic a intrat în insolvenţă pe 18 decembrie 2018… la cererea unui telespectator care „a câştigat” la un concurs TV un teren în valoare de 15.000 de euro, situat în zona Copou, şi nu a primit nimic – detalii AICI.

Iniţial, administratorul judiciar ALFA & OMEGA INSOLV IPURL (Adriana MURARU) a concluzionat că este vorba de „culpa directă a administratorului statutar al debitoarei, dl. CIHODARU Nicolai Bogdan, de producerea stării de insolvenţă a societăţii prin managementul defectuos şi utilizarea ineficientă a resurselor, care a condus la acumularea de datorii către creditori, a căror neplată la timp au atras după sine calcularea de majorări şi penalităţi, făcând imposibilă redresarea societăţii„.

Deşi debitoarea IAŞI TV LIFE SRL nu avea niciun fel de venituri, administratorul judiciar a lălăit procedura, inducând ideea că va fi propus un plan de reorganizare. După mai multe contestaţii depuse pentru a se tergiversa trecerea la faliment, pe 17 iulie 2020 a fost publicat tabelul definitiv consolidat al creanţelor, care prezintă o masă credală de 190.052,57 lei, cei mai importanţi creditori fiind:

  • TEHNOTON SA – 85.241,78 lei
  • UPFR – 38.330,56 lei
  • CREDIDAM – 33.145,23 lei
  • ANCOM – 32.285 lei

După ce „isteţii” care reprezintă creditorul TEHNOTON SA (CUI/CIF: 1958207) în acest dosar au propus vânzarea licenţei TV (tranzacţie care nu este permisă de Legea audiovizualului), fără niciun fel de explicaţie/raport/evaluare, ALFA & OMEGA INSOLV IPURL a convocat Adunarea Creditorilor cu următorul punct pe ordinea de zi:

Prezentarea şi aprobarea cererii de cesionare a licenţei audiovizuale deţinută de către debitoarea IAŞI TV LIFE SRL către 7 EST SRL Iaşi  (CUI/CIF: 22454563)

Probabil pentru că ceilalţi creditori nu au fost anunţaţi în timp util, doar TEHNOTON SA (44,87% din masa credală) s-a prezentat la întrunire şi, fără nicio logică, a votat pentru cesionarea licenţei… ceea ce echivalează cu eliminarea oriceărei posibilităţi de recuperare a creanţei, pentru că 7 EST SRL şi-a asumat obligaţiile decurgând din licenţă (conform Legii audiovizualului), nu şi preluarea datoriilor IAŞI TV LIFE SRL. Sau poate că TEHNOTON SA a primit promisiunea că, în schimbul acestui vot, televiziunea îl va susţine pe Maricel POPA în campania electorală!

La scurt timp după această „victorie”, Adriana MURARU a publicat Raportul privind propunerea de închidere a procedurii, document care ar urma să fie aprobat la termenul de judecată din 9 septembrie 2020.

Toate bune şi frumoase, s-au deschis sticlele de şampanie… după care a venit „bomba”: Consiliul Naţional al Audiovizualului a respins „solicitarea de cedare”, cu menţiunea că „radiodifuzorul poate reveni cu o nouă solicitare”… şi se deduce că, de fapt, CNA nu a fost de acord cu cesionarul (7 EST SRL), nu şi cu operaţiunea/tranzacţia în sine.

La începutul acestei săptămâni, administratorul judiciar a convocat o nouă Adunare a Creditorilor, pentru data de 31 august 2020, cu următorul punct pe ordinea de zi:

Prezentarea şi aprobarea cererii de cesionare a licenţei audiovizuale deţinută de către debitoarea IAŞI TV LIFE SRL către NORD EST NEWS SRL Iaşi (CUI/CIF: 40768327)

NORD EST NEWS SRL este o societate înfiinţată în martie 2019, de către Lia ANTON (foto), o basarabeancă implicată de multă vreme în activitatea televiziunii lui Bogdan CIHODARU. Firma care VISEAZĂ că va prelua licenţa prestează „activităţi ale portalurilor web”, iar pentru anul 2019 a raportat un angajat, venituri de 44.460 lei, cheltuieli de 24.293 lei… şi 151.659 lei în casă şi conturi la bănci. (sursa foto: facebook.com/lia.anton)