Inculpatul Mihai CHIRICA a atacat cu recurs decizia de anulare a autorizaţiei de construire FAMILIAL

La începutul anului trecut, fostul restaurant ieşean FAMILIAL s-a transformat într-o groapă şi apoi într-un şantier, teoretic fiind vorba de „amplasare firma luminoasă şi extindere spaţiu comercial existent”.

În realitate, a fost ridicată o clădire nouă, care conform autorizaţiei de construirea urma să aibă următoarele caracteristici: AC = 594mp, AD = 910mp, AU = 792,05mp, POT = 90%, CUT = 1,38, regim de înălţime P/P+2E, H max atic = 13m

Conform panoului informativ, beneficiarul investiţiei este/era FAMILIAL RESTAURANT SA Iaşi (CUI/CIF: 7585972), firmă în lichidare la momentul respectiv… şi care ulterior a fost RADIATĂ!

SUPERVIZOR.ro a sesizat OFICIAL Prefectura Iaşi cu privire la posibilele nereguli de la FAMILIAL şi – urmare a acestei petiţii – prefectul Marian GRIGORAŞ a atacat în instanţă autorizaţia de construcţie, demers juridic care s-a soldat cu înregistrarea (pe 27 august 2020) a Dosarului nr.4027/99/2020 („anulare act administrativ – autorizaţie de construire”).

Pe 21 aprilie 2021, Tribunalul Iaşi a pronunţat următoarea decizie:

  • Admite cererea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Iaşi, în contradictoriu cu pârâţii Primarul municipiului Iaşi şi HITRUC Sebastian Corneliu
  • Constată nulitatea absolută a Autorizaţiei de construire nr.1297/30.10.2019 pentru executarea lucrărilor de „Amplasare firmă luminoasă şi extindere spaţiu comercial existent pe teren proprietate conform PUZ aprobat prin H.C.L. nr. 222/30.05.2018” emisă de Primarul Municipiului Iaşi

Pe 4 iunie 2021, Sebastian Corneliu HITRUC – individ care se consideră „beneficiar actual al autorizatiei de construire” a atacat cu recurs sentinţa din 21 aprilie 2021, reacţie cumva normală dacă ţinem cont de „căruţa de bani” băgată în construcţia respectivă… ridicată de dubioasa firmă DH-INVEST SRL Dancu/Holboca (CUI/CIF: 35873466), controlată în acte de mama ţeparului Romică URSU.

Ce să vezi?! Pe 14 iunie 2021, şi Primarul Municipiului Iaşi, adică inculpatul Mihai CHIRICA, a atacat cu recurs decizia de anulare a autorizaţiei.

O să spună unii, probabil şi municipalitatea, că era obligatorie o astfel de reacţie… dar tot obligatoriu era ca primăria/primarul să-mi răspundă la petiţia transmisă în urmă cu mai bine de un an!

Dosarul a fost înregistat deja la Curtea de Apel Iaşi şi primul termen de judecată a fost programat pe 21 septembrie 2021. Trag nădejde că până atunci se vor mişca şi alte instituţii… şi poate o să avem şi măcar un dosar penal legat de afacerea FAMILIAL!

CITIŢI ŞI:
Extindere dubioasă la FAMILIAL: Beneficiarul autorizaţiei este o firmă în lichidare; noul imobil va avea două etaje în plus!

AM REUŞIT! Prefectul a atacat în instanţă autorizaţia de construcţie de la Restaurantul FAMILIAL!

Alo, Fiscul?! Alo, ANTIFRAUDA?! Aşa arată golănia (Elena şi Romică) URSU: veniturile, profit net de 1,78 milioane lei şi doar 3 angajaţi pe DH-INVEST (firma cu lucrările dubioase de la FAMILIAL); 76 de angajaţi cu cheltuielile aferente, pierderi de 3,9 milioane lei… şi datorii la stat de două milioane lei pe FADESA INVEST