JUZ CONSTRUCT: Lista persoanelor ţepuite de firma lui MĂZĂRIANU a crescut considerabil: videochat-ul VIXEN’S a plătit pentru două apartamente, iar „matroana” BODEA doar pentru unul… dar a plusat cu un împrumut de 200.000 lei; firma deţinută de DURA a cesionat două creanţe după deschiderea procedurii de insolvenţă (document ataşat)

JUZ CONSTRUCT SRL Iaşi (CUI/CIF: 39815662) a intrat în insolvenţă pe 9 iunie 2022 (Dosarul nr.1168/99/2022), iar tabelul preliminar al creanţelor prezintă o masă credală de „numai” 7.130.738,82 lei, în condiţiile în care bilanţul public – depus după intrarea în insolvenţă – arată că firma controlată de evazionistul Constantin MĂZĂRIANU (foto) a încheiat anul 2021 cu datorii totale de 21.938.173 lei.

Mai mult, tabelul preliminar prezintă 37 de creditori (poziţii), iar pe portalul instanţelor şi într-o citaţie publicată în BPI erau 58 înainte de expirarea termenului de înscriere la masa credală.

După o lună şi jumătate, administratorul judiciar EUROBUSINESS LRJ SPRL (confirmat în funcţie doar de creditorii „selectaţi” prin intermediul dubiosului tabel preliminar) a publicat «Supliment la tabel», document care include 20 de creditori (poziţii), în principal persoane fizice… ţepuite de zeci de mii de euro, sume plătite ca avansuri pentru apartamente într-un bloc pentru care nu există nici măcar autorizaţie de construcţie.

Printre „noii creditori” se numără şi VIXEN’S SRL Vişan (CUI/CIF: 24632616)… videochat-ul lui Costin BODEA (transformat în dezvoltator imobiliar!), care revendică suma de 264,226,44 lei – „contravaloare preţ pentru 2 apartamente, conform antecontract de vânzare/cumparare autentificat sub nr.3034/31.03.2022, la BNP Coste şiAsociaţii şi nr.1953/31.03.2022, la BNP Pătrăşcanu şi Asociaţii”.

O altă prezenţă remarcabilă este a creditorului Aniela BODEA (fosta soţie a lui Costin BODEA), un fel de matroană pentru „domnișoarele de la videochat”. Această individă a împrumutat JUZ CONSTRUCT SRL cu suma de 200.000 lei (în decembrie 2021) şi a plătit în avans un apartament (în iulie/septembrie 2021, există o neconcordanţă în menţiunile din tabel).

Demn de semnalat este faptul că Aniela BODEA a cesionat creanţa teoretic garantată de 200.000 lei… după deschiderea procedurii de insolvenţă. Poate de asta nu a prezentat-o EUROBUSINESS LRJ SPRL în primul tabel, ca să îi dea timp să facă această manevră.

Cumpărător al creanţei „matroanei” Aniela BODEA, plus al alteia de la Maria Mihaela IPATE este DUR CONSTRUCT ICD SRL Păun/Bârnova (CUI/CIF: 33092582), firmă deţinută şi administrată (în acte) de Cătălina Margareta DURA, soţia samsarului imobiliar Ioan DURA.

La ora actuală, pe rolul Tribunalului Iaşi sunt două dosare asociate care au ca obiect contestaţii (la tabelul preliminar, respectiv la cel adiţional), dar cel mai corect demers al Fiscului ar fi ca – eventual împreună cu ONPCSB – să verifice provenienţa banilor care apar în tabele. Conform informaţiilor obţinute prin mijloace jurnalistice, există cel puţin două persoane fizice ale căror venituri declarate în ultimii ani nu acoperă nici măcar un sfert din sumele cu care sunt înscrise la masa credală!

DOCUMENT ATAŞAT:
JUZ CONSTRUCT SRL – Supliment la tabel

CITIŢI ŞI:
JUZ CONSTRUCT: Fiscul s-a făcut scut pentru ţeparul Constantin MĂZĂRIANU… acuzat de: avansuri de trezorerie de peste 4 milioane lei, transferuri patrimoniale în decembrie 2021 şi plăţi către asociat după intrarea în insolvenţă: videochat-ul VIXEN’S şi „matroana” BODEA apar în calitate de creditori pe portalul instanţelor… nu şi în tabelul preliminar; EUROBUSINESS LRJ nu a publicat Raportul privind cauzele insolvenţei