S-a rupt lanţul de iubire între CITR şi CONSTRUCŢII SA?! Practicianul „se plânge” că nu a primit informaţii şi documente despre activitatea debitoarei; evaluarea patrimoniului este blocată pentru că nu a fost achitat avansul… conform unui contract despre care administratorul judiciar nu ştie în ce condiţii a fost încheiat! (document ataşat)

Societatea CONSTRUCŢII SA Sibiu (CUI/CIF: 799324) a intrat în insolvenţă (oficial la propria cerere) pe data de 3 decembrie 2021, iar ieri, 20 septembrie 2022, CITR Filiala Cluj SPRL a depus un raport de activitate pentru termenul de judecată din 22 septembrie 2022 – AICI.

Documentul este asumat de Raluca CIORTEA (foto), „o fetişoară” din Cluj care a şters toate postările şi fotografiile de pe Facebook… după ce SUPERVIZOR.ro a publicat articolul «BCR şi Raluca CIORTEA de la CITR au ignorat solicitarea Fiscului… şi demersul dubios al directorului cu mai multă puşcărie (condamnări) decât şcoală Ioan Adrian HOMAN a trecut la vot; AJFP Sibiu are obligaţia de a ataca în instanţă această decizie de vânzare a activelor CONSTRUCŢII SA (document ataşat)». Bănuiesc că la cererea angajatorului… care nu ştie că are şi Instagram?!

Raportul din 20 septembrie 2022 nu spune de ce nu a fost reconvocată Adunarea Creditorilor pentru confirmarea/infirmarea administratorului judiciar, dar „scapă” nişte informaţii demne de luat în seamă… mai ales de creditorii care se opun devalizării companiei. Dacă mai sunt!

De exemplu, în document se precizează că „administratorul judiciar nu are menţiuni cu privire la: activitatea curentă în cifre a debitoarei; situaţia datoriilor acumulate în procedură pe categorii de creditori; cheltuielile efectuate pentru bunul mers al procedurii”. De fapt, Raluca CIORTEA spune (cu jumătate de gură) că nu a primit aceste informaţii de la debitoare, adică de la administratorul special Ioan Adrian HOMAN (foto). Dacă le-a primit și doar încearcă să le ascundă… e foarte grav!

Probabil „cea mai tare chestie” din Raport este informaţia referitoare la evaluarea patrimoniului companiei.

Administratorul judiciar provizoriu precizează foarte clar că „a luat legătura cu reprezentanţii societăţii de evaluare în vederea comunicării stadiului actual al raportului, însă aceştia au comunicat faptul că demersul este blocat până la efectuarea plăţii avansului de către societatea debitoare”… şi lasă să se înţeleagă că nu ştie care sunt condiţiile din contractul încheiat cu evaluatorul!

Şi în tabelul „situaţia de încasări şi plăţi” apar nişte cheltuieli „ciudăţele”… şi poate nu ar fi rău ca administratorul judiciar (provizoriu) să verifice şi să publice numele firmelor (sau persoanelor!) care au încasat banii pentru „deconturi”, „soft contabil” sau „chirie angajaţi”, de exemplu.

DOCUMENT ATAŞAT:
CONSTRUCŢII SA – Raport de activitate administrator judiciar (septembrie 2022)

CITIŢI ŞI:
Fiscul a contestat în instanţă decizia Comitetului Creditorilor prin care a fost aprobată propunerea lui Ioan Adrian HOMAN, directorul general cu mai multă puşcărie (condamnări) decât şcoală, de vânzare a activelor CONSTRUCŢII SA