INTERNATIONAL BAX LOGISTIC: Masă credală de 3,66 milioane lei, partea Fiscului este de 2,42 milioane lei; administratorul judiciar „nu a identificat premise pentru atragerea răspunderii personale/patrimoniale”… şi încă nu a aflat cine este administratorul societăţii! (documente ataşate: Tabel preliminar şi Raport privind cauzele insolvenţei)

INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL Târgu Neamţ (CUI/CIF: 34520733) – a intrat în insolvenţă (la propria cerere, din a doua încercare), susţinând în documentaţia depusă la Dosarul nr.529/103/2023 că „a acumulat datorii scadente de peste 60 de zile în cuantum total de 2.351.834,69 lei, dintre care 1.629.466 lei datorii către bugetul de stat şi 722.368,69 lei reprezentând debite către diverşi furnizori”.

Tabelul preliminar al creanţelor arată că datoriile sunt mult mai mari, de 3.662.124,47 lei, partea Fiscului fiind de 2.422.709 lei.

De ce a intrat INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL în incapacitate de plată? Explică administratorul judiciar provizoriu RECOVERY LEGAL CONSULTANT SPRL Suceava (practicianul propus de debitoare) în „Raport privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă” – AICI.

Concluzia „specialistului în insolvenţe” este că „nu au fost identificate premise pentru atragerea răspunderii personale/patrimoniale ale administratorului statutar”. Nu precizează – în acest raport – cine este administratorul statutar, probabil nu a aflat… sau nu vrea să spună!

Societatea INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL a fost înfiinţată în mai 2015 de Florin-George MIHĂILĂ, sub numele MILLIDGE & DOIG SRL (cu sediul social în Piatra Neamţ) şi urma să presteze „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”.

A fost rebotezată în 2017, când a fost preluată (în acte) de Cristi CHITIC (foto dreapta), sediul social a fost mutat în Târgu Neamţ, iar obiectul principal de activitate a devenit „transporturi rutiere de mărfuri şi servicii de mutare”.

Deşi CHITIC este unic asociat şi administrator şi la ora actuală, iar obiectul principal de activitate nu a mai fost modificat, Ionel ANECHITEI (foto stânga) – în calitate de administrator?! – susţinea vara trecută (într-un articol probabil publicitar) că INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL „este o societate, colector autorizat de deşeuri ambalaje, care plăteşte pentru carton, pet, sticlă și doză şi oferă agenţilor economici posibilitatea reducerii costurilor facturilor la salubritate” – AICI.

Cel mai probabil, Ionel ANECHITEI este administrator de facto (şi patron) al societăţii, dar „stă în umbră” pentru că are o sentinţă de atragere a răspunderii personale pentru falimentul falimentul OLIMPIC GRUP SRL Ţibucanii de Jos (CUI/CIF: 24143849) – detalii AICI.

Prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 3 mai 2023, iar următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.529/103/2023, al debitoarei INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL, este programat pe 18 mai 2023.

DOCUMENTE ATAŞATE:
INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL – Tabel preliminar al creanţelor

INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL – Raport privind cauzele şi împrejurarile care au dus la apariţia stării de insolvenţă

CITIŢI ŞI:
INTERNATIONAL BAX LOGISTIC a intrat în insolvenţă; administratorul de facto Ionel ANECHITEI trebuie să plătească (împreună cu Adrian Ionuţ ZAHARIA) suma de 13,19 milioane lei, ţeapa trasă prin intermediul OLIMPIC GRUP