FADESA INVEST a intrat (doar) în insolvenţă; firma lui Romică URSU are datorii la stat de 2,3 milioane lei, cu o componentă majoritară de stopaj la sursă; Fiscul ieşean manifestă o pasivitate dubioasă… după ce a mai luat o ţeapă de un milion de la acest individ

FADESA INVEST SRL Dancu/Holboca (CUI/CIF: 39848058) a intrat în insolvenţă, oficial la propria cerere… dar după ce a fentat acţiunea similară iniţiată de ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE (AJFP) Iaşi, scopul fiind desemnarea administratorului judiciar (provizoriu) propus de debitoare – detalii AICI.

Surprinzător, judecătorul sindic Alexandru MIŢICĂ a dispus deschiderea procedurii generale în condiţiile în care FADESA INVEST SRL nu a depus bilanţul aferent exerciţiului financiar 2021! Magistratul a numit EXPRESSS LICHIDATOR IPURL în funcţia de administrator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 11 iulie 2022 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală.

Conform site-ului anaf.ro, FADESA INVEST SRL – societate deţinută şi administrată de Romică URSU (foto) – înregistra la 31 martie 2022 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 2.296.712 lei, cu următoarea structură:

  • Bugetul de stat = 820.424 lei
  • Bugetul asigurărilor sociale de stat = 1.412.099 lei
  • Bugetul asigurărilor de sănătate = 64.189 lei

După cum se poate lesne observa, suma totală de 2,3 milioane lei include o componentă majoritară de stopaj la sursă, adică bani furaţi la angajaţi… iar pasivitatea de care dă dovadă Fiscul ieşean este chiar dubioasă.

Mai exact, SUPERVIZOR.ro a sesizat instituţia (în urmă cu aproape un an) cu privire la golănia aşa-zisului om de afaceri Romică URSU: veniturile şi profitul sunt (erau) înregistrate pe DH-INVEST SRL (CUI/CIF: 35873466), iar cheltuielile aferente unui număr de 76 de angajaţi (în 2020) au fost consemnate în contabilitatea FADESA INVEST SRL… fără a fi achitate impozitele şi contribuţiile la stat aferente salariilor! – detalii AICI.

Abia după 9 luni, timp în care nu a dat niciun răspuns şi, conform informaţiilor obţinute prin mijloace jurnalistice, nu a controlat cele două societăţi, AJFP Iaşi s-a îndurat să ceară insolvenţa FADESA INVEST SRL – detalii AICI.

O altă situaţie dubioasă s-a înregistrat în cazul falimentului KADO INDUSTRY SRL Dancu (CUI/CIF: 36288150), în urma căruia bugetele statului au fost prejudiciate cu 1.076.012 lei… iar DGRFP/AJFP Iaşi nu a depus cerere de atragere a răspunderii personale împotriva fostului administrator Romică URSU şi a fost acuzată – de către instanţă – de «ignorarea vădită a dispoziţiilor legale» – detalii AICI.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.2763/99/2022, al debitoarei FADESA INVEST SRL, este programat pe 30 septembrie 2022.

CITIŢI ŞI:
Alo, Fiscul?! Alo, ANTIFRAUDA?! Aşa arată golănia (Elena şi Romică) URSU: veniturile, profit net de 1,78 milioane lei şi doar 3 angajaţi pe DH-INVEST (firma cu lucrările dubioase de la FAMILIAL); 76 de angajaţi cu cheltuielile aferente, pierderi de 3,9 milioane lei… şi datorii la stat de două milioane lei pe FADESA INVEST

Fiscul ieşean consideră că „ignorarea vădită a dispoziţiilor legale” = „conform legislaţiei şi a procedurilor în vigoare”; studiu de caz: ţeapa de un milion luată de AJFP Iaşi de la KADO INDUSTRY